ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Με φρεγάτα FREMM οι Γάλλοι στη Κυπριακή ΑΟΖ για άσκηση με το ΓΕΕΦ

Με φρεγάτα FREMM οι Γάλλοι στη Κυπριακή ΑΟΖ για άσκηση με το ΓΕΕΦ

Κύπρος και Γαλλία πραγματοποίησαν σήμερα Διεθνή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στην άσκηση συμμετείχε και η γαλλική φρεγάτα “Aquitaine” τύπου FREMM.

Το σενάριο της άσκησης με την ονομασία “CYFRA-02/18” αφορούσε σε ναυτικό ατύχημα σε πλοία ή πλατφόρμες στην ανοιχτή θάλασσα και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση συμμετείχε το ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και η γαλλική φρεγάτα με το οργανικό της ελικόπτερο τύπου ΝΗ-90.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας-Διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστίθεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.