ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δημ. Παπαδημητρίου: «Οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν φοβούνται να προχωρήσουν σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια»

Δημ. Παπαδημητρίου: «Οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν φοβούνται να προχωρήσουν σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια»

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει σε συνέντευξή του ότι: «Η Ελλάδα έχει περάσει σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο σε σχέση με αυτό που ακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν φοβούνται να προχωρήσουν σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ενώ από πλευράς ξένων επενδυτών υπάρχει ενδιαφέρον για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και του real estate.

Ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να ψηφισθεί νόμος για τη λειτουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. «Ο Οργανισμός αυτός θεωρούμε ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του προς το τέλος του α’ εξαμήνου του 2018. Εν τω μεταξύ μερικά από τα προγράμματα που σχεδιάζουμε για την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα «τρέξουν» στο ΕΤΕΑΝ, από το οποίο θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων». Επίσης, μιλάει για τη «δημιουργία Ταμείου Μικροπιστώσεων, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επιθυμώντας να δώσουμε έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, λέει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ότι «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχουν κάνει login περισσότερες από 7.500 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 2.000 έχουν βάλει κάποιο από τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την ένταξή τους στον Μηχανισμό», ενώ αναφέρει ότι είναι θέμα ημερών η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού για την αυτόματη ρύθμιση των οφειλών που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι καμία πρώτη κατοικία αξίας έως 300.000 ευρώ δεν πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.