ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το αξιόχρεο του ΟΤΕ αναβαθμίστηκε από τον Moody’s

Το αξιόχρεο του ΟΤΕ αναβαθμίστηκε από τον Moody’s

Αναβαθμίστηκε σήμερα το αξιόχρεο του ΟΤΕ στη βαθμίδα B1 από τη B3 από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody΄s, αποδεικνύοντας έτσι τη θετική προοπτική του.

«Η σημερινή αναβάθμιση αντανακλά κυρίως την πρόσφατη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ του ελληνικού κράτους και τις βελτιωμένες προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη που είναι θετικά για τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει μεγάλο μέρος των εσόδων του από την εγχώρια αγορά.

Λαμβάνει επίσης υπόψη το ισχυρό πιστωτικό προφίλ της εταιρείας, την αποδεδειγμένη οικονομική αντοχή και τις προσδοκίες μας ότι η λειτουργική επίδοσή της θα συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τις πρόσφατες αλλαγές στη μερισματική πολιτική της», δήλωσε ο Carlos Winze, υψηλόβαθμος αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής του Moody΄s για τον ΟΤΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οίκος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η σημερινή αξιολόγηση ακολουθεί την πρόσφατη απόφασή του να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β3 από Caa2. «Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές δημοσιονομικές και θεσμικές βελτιώσεις με το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής της. Οι βελτιώσεις αυτές αναμένεται με τη σειρά τους να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και να ωφελήσουν τις εγχώριες εταιρείες, όπως ο ΟΤΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.