ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων: «Στο 1,4% η ανάπτυξη το 2017»

Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων: «Στο 1,4% η ανάπτυξη το 2017»

Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνονται στο πρώτο επίσημο οικονομικό δελτίο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών.

Τα σημεία για την ελληνική οικονομία σε αριθμούς, που επισημαίνονται από το ΣΟΕ, πρόεδρος του οποίου είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναφέρουν ότι:

*Το 2017 επιτεύχθηκε υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ ή 5,93 δισ. ευρώ.

*Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% το δ’ τρίμηνο πέρυσι και η οικονομία αναπτύχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να αυξηθεί κατά 1,4% για το σύνολο του 2017. Και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης που αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (οι S&P and Fitch κατά μία βαθμίδα και οι Moody’s κατά δύο βαθμίδες) με θετικές προοπτικές για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, προβλέπουν για το τρέχον έτος ανάπτυξη της τάξης του 2%.

*Η ανεργία υποχώρησε στο 20,8%.

*Οι ιδιωτικές καταθέσεις αυξήθηκαν πέρυσι κατά 5,73 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA και στη χαλάρωση των capital controls σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

*Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε το 2017 στο 1,45 δισ. ευρώ, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 10,5% στα 14,6 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της έκδοσης είναι η έγκυρη ενημέρωση των φορέων λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό (διεθνείς οργανισμοί, υπουργεία Οικονομικών, τράπεζες, επενδυτικοί οίκοι, οίκοι αξιολόγησης κ.ά.) για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αναμένονται και νέες εκδόσεις με επικαιροποίηση κάθε φορά των στοιχείων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.