Το Μακεδονικό και η απαράδεκτη συμφωνία που επεξεργάστηκε και υπέγραψε η Κυβέρνηση εξελίσσεται σε πολιτική της ταφόπλακα και αποδεικνύει ότι η μοναδική, αλλά πανίσχυρη συγκολλητική ουσία των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι η εξουσία.

Το γεγονός ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ φέρεται να έχει εξαϋλωθεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι προφανές ότι έχει θορυβήσει τον επικεφαλής του, ο οποίος με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα. Μόνο που σε αυτή του την προσπάθεια χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή του λαϊκισμού, που εξέθρεψε το κόμμα του και είχε ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα. Και όπως είναι γνωστό η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Στην προκειμένη δε περίπτωση, ως φαρσοκωμωδία.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωνε ότι το ζήτημα της Μακεδονίας είναι για αυτόν ζωτικής σημασίας και συνιστά κόκκινη γραμμή. Στην πρόταση μομφής, ωστόσο, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, δίνοντας ουσιαστικά στους Τσίπρα και Κοτζιά το στυλό για να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία που εκχώρησε τον όρο «Μακεδονία», τη γλώσσα και την εθνότητα.

Διαισθανόμενος το έντονα αρνητικό κλίμα, επιχειρεί εκ νέου να εξαπατήσει τους πολίτες, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους. Σήμερα εξήγγειλε την αποχώρησή του από την Κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή και ζητά δημοψηφίσματα. Μόλις πριν λίγες ημέρες έδινε το παρόν στη φιέστα του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο, διαβεβαιώνοντας ότι «θα πάνε μαζί μέχρι τέλους». Και αργότερα χαρακτήριζε τον κ. Τσίπρα κορυφαίο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Ποια αξιοπιστία, ποια βαρύτητα και ποιο συμβολισμό μπορεί να έχουν πλέον οι δηλώσεις και οι πράξεις του όταν αλλάζει θέσεις πιο συχνά και από τις αγαπημένες του στολές παραλλαγής, με μοναδικό, κυνικό στόχο την πολιτική του διάσωση.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε αποδρομή και μοναδικό της μέλημα είναι η διαχείριση της επερχόμενης ήττας και η πολιτική της απόδραση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Μόνο που το πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης των κυβερνητικών εταίρων δεν μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα της χώρας. Η χώρα με τεράστια ζητήματα μπροστά της στο οικονομικό πεδίο, όπου υπερφορολόγηση και περικοπές αφυδατώνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και με ανοιχτές πληγές όπως αυτή του μεταναστευτικού, δεν μπορεί να προχωρά με πυξίδα τα καπρίτσια των κυβερνώντων.

Δεν έχει την πολυτέλεια να υποστεί μία ακόμη περίοδο αβεβαιότητας.

Αντιθέτως έχει ανάγκη από ένα σοβαρό και αξιόπιστο κυβερνητικό σχέδιο και από άμεσες μεταρρυθμιστικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία μας. Για αυτό και έχει γίνει πλέον συνείδηση στην κοινωνία μας ότι η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές και ο σχηματισμός μιας νέας ισχυρής και υπεύθυνης Κυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι να το αντιληφθούν και οι κυβερνώντες και να ρίξουν τίτλους τέλους σε μία Κυβέρνηση που έχει ούτως ή άλλως σύντομη ημερομηνία λήξης.

*H Άννα Καραμανλή είναι Βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών, Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!