Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών Ρίχτερ στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών Ρίχτερ στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:50 τη νύχτα της Τρίτης στην ανατολική Αττική με επίκεντρο στην περιοχή Νέα Μάκρη-Μαραθώνας 29 χλμ. ΒΑ της Αθήνας. Το βάθος της δόνησης ήταν 5 χλμ.και ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλά μέρη της Αθήνας.

Με βάση την ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο Γραμματικό. Υπάρχουν και αναφορές για τον Ωρωπό, αλλά οι δύο περιοχές είναι κοντά μεταξύ τους.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, εκτίμησε στα 4,1 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού, ενώ έδωσε ως επίκεντρο το Σέσι Μαραθώνα.

Είπε ακόμη ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μεγαλύτερη δόνηση, με βάση τα ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Στα 4,1 Ρίχτερ έδωσε το μέγεθος του σεισμού το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ υπολόγισε το εστιακό βάθος στα δύο χιλιόμετρα.Κατά τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.