ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πράσινοι ντετέκτιβ καλούνται να γίνουν τα παιδιά στο πάρκο Τρίτση

Πράσινοι ντετέκτιβ καλούνται να γίνουν τα παιδιά στο πάρκο Τρίτση

Μια όμορφη εκδρομή θα κάνουν οι μικροί μας φίλοι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μαθήματα φύσης και περιβάλλοντος» πρόκειται να γίνονται από το Σεπτέμβρη στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». «Ήδη έχει προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων και σεμιναρίων σε μόνιμη βάση με τη συνεργασία του WWF, της Ορνιθολογικής Εταιρίας και άλλων φορέων που θα απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα», δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος του Φορέα Διαχείρισης και υπεύθυνη για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο πάρκο, Λούλα Μαργαρίτη.

«Έχουμε ήδη προωθήσει πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στο χώρο του πάρκου που θα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητικές ομάδες όχι μόνο από τα σχολεία της Αττικής αλλά όλης της χώρας να επισκεφθούν το πάρκο και, μέσα από τα προγράμματα που θα υλοποιεί το ΚΠΕ να κατανοήσουν την αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης του αστικού πρασίνου», είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η κ. Μαργαρίτη.

Στόχος είναι, σύμφωνα με την ίδια, το πάρκο να αποτελέσει ένα ανοιχτό, υπαίθριο εργαστήρι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Οι βάσεις για το «πράσινο ανοιχτό σχολείο» στο πάρκο τέθηκαν στο επιστημονικό και περιβαλλοντικό τριήμερο που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης.

«Η πιο ωραία εκδρομή που έχουμε πάει, περάσαμε ωραία και διδακτικά». Αυτά ήταν τα λόγια μιας μικρής μαθήτριας δημοτικού σχολείου στη δυτική Αττική που επισκέφθηκε το μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Με μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών μικροί και μεγάλοι γέμισαν με χρήσιμες γνώσεις για την προστασία και βιώσιμη διαχείριση του μητροπολιτικού πάρκου.

Όπως υπογραμμίζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η κ. Μαργαρίτη «η γνωριμία των παιδιών με το πάρκο μέσα από αυτές τις βιωματικές δράσεις ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γι? αυτά. Ξέφυγαν από την καθημερινότητα της τάξης, έπαιξαν, έμαθαν, ενθουσιάστηκαν» και συμπληρώνει ότι «στους υπαίθριους χώρους του πάρκου φιλοξενήθηκαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και του Hope-School Skaramagas Refugees Camp που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF«πράσινοι ντετέκτιβ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.