Τheon Sensors: Πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εισάγει σύστημα ρομποτικής συναρμολόγησης φακών (upd)

Συνεργασία με την επίσης ελληνική εταιρεία Gizelis Robotics

Τheon Sensors: Πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εισάγει σύστημα ρομποτικής συναρμολόγησης φακών (upd)

(Aνανέωση, αρχικό κείμενο 16:34) Ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξή της ανοίγει η ελληνική THEON SENSORS, με την επένδυση που επιχειρεί στους αυτοματισμούς της σύγχρονης ρομποτικής μέσα από τη συνεργασία της με την επίσης ελληνική Gizelis Robotics, τον μεγαλύτερο integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η ΤΗΕΟΝ SENSORS ενσωματώνει στην παραγωγική της διαδικασία το Ρομποτικό Σύστημα Συναρμολόγησης Φακών που προσφέρει αδιάλειπτη παραγωγή, απόλυτη ακρίβεια, σταθερότητα, αξιοπιστία, ευελιξία, μείωση του φόρτου εργασίας, ενεργειακή απόδοση, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, αλλά και την ευελιξία και προοπτικές της παραγωγικής διαδικασίας.

Εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία αυτοματισμού, ένας καινοτόμος συνδυασμός από αισθητήρες, κάμερες, ρομποτικούς βραχίονες και δεδομένα αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και τους ανθρώπους, συναρμολογώντας τους φακούς των οργάνων νυχτερινής όρασης.

Σημειώνεται, απ΄ότι είναι γνωστό, ότι είναι η πρώτη φορά διεθνώς που εταιρεία στον τομέα αυτό εισάγει σύστημα ρομποτικής στην παραγωγή της.

Η εξέλιξη αυτή, που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία ρομποτικού αυτοματισμού της εταιρίας, έρχεται ως συνέχεια του εντατικού προγράμματος ψηφιοποίησης των παραγωγικών της διαδικασιών, σε συνδυασμό με τη συστηματική επανεκπαίδευση του προσωπικού της σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Chairman του EFA GROUP, σημείωσε: «Η στρατηγική αυτή επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής αποτελεί αναγκαία πια συνθήκη για τη μετάβαση μιας βιομηχανίας στον ψηφιακό αυτοματισμό και την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Η επένδυση όμως αυτή είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο, γιατί μια ελληνική βιομηχανία πρωτοπόρος διεθνώς στα συστήματα νυχτερινής όρασης και με εξαγωγές σε 60 και πλέον χώρες, εμπιστεύτηκε μια επίσης ελληνική βιομηχανία, την Gizelis Robotics, καινοτόμο στα συστήματα ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού, με software και hardware δικής της ανάπτυξης και με εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο».

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Όμιλος EFA GROUP στηρίζει την ομάδα Pop2See Smart Class που κατέκτησε την 1η θέση στα προκριματικά της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα (WRO 2022) που θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, στις 17-19 Νοεμβρίου 2022.

Το Pop2See Smart Class αποτελεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στα τυφλά παιδιά να παρακολουθούν το πρόγραμμα των γενικών σχολείων και των πανεπιστημίων, λύνοντας ένα πρόβλημα της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι χρέος μας να στηρίζουμε έμπρακτα νέους επιστήμονες που υλοποιούν καινοτόμες ιδέες έξυπνης τεχνολογίας ανοίγοντας νέους δρόμους τεχνογνωσίας και διασύνδεσης με την κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Chairman του EFA GROUP.

Η ομάδα Pop2See Smart Class θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Γερμανία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.