ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποια είναι τα λαχανικά και φρούτα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

Ποια είναι τα λαχανικά και φρούτα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την οργανισμού αλλά αυτό που απασχολεί πολλούς ανθρώπους είναι η χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στην καλλιέργεια αυτών.

Όπως είναι λογικό, δια γυμνού οφθαλμού είναι σχεδόν απίθανο να καταλάβει κάποιος αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζει έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από δείγματα τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014, τα 3/4 των φρούτων και των λαχανικών περιείχαν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

Πιο συγκεκριμένα τα 12 πιο επιβαρυμένα από χημικά φρούτα και λαχανικά είναι:

1. Φράουλες

2. Μήλα

3. Νεκταρίνια

4. Ροδάκινα

5. Σέλερι

6. Σταφύλια

7. Κεράσια

8. Σπανάκι

9. Ντομάτες

10. Πιπεριές

11. Ντοματίνια

12. Αγγούρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον πάνω από το 98% των δειγμάτων φράουλας, ροδάκινου, νεκταρινιών και μήλων, βρέθηκαν θετικά σε τουλάχιστον ένα κατάλοιπο φυτοφάρμακου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.