ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη – Στο επίκεντρο των ερευνών η ελληνική κάρτα sim του δράστη

Ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη – Στο επίκεντρο των ερευνών η ελληνική κάρτα sim του δράστη

Η ελληνική Αστυνομία φέρεται να έχει βάλει στο μικροσκόπιο της την ελληνική κάρτα sim του 49χρονου δράστη της ληστείας στην Εθνική Πινακοθήκη.

Το ελληνικό chip που βρίσκεται στα χέρια προσώπου που είχε επαφή με το ενορχηστρωτή και εκτελεστή της μεγάλης αρπαγής του Πικάσο και του Μοντριάν και φαίνεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τη ζωή και τη δράση του, εμφανίστηκε μέσω μιας αινιγματικής ανάρτησης του Ολλανδού ντετέκτιβ Arthur Brand στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λεγόμενος και Ιντιάνα Τζόουνς των έργων τέχνης, ανέβασε στο Twitter του μια φωτογραφία με μια κάρτα sim της εταιρείας Cosmote αναφέροντας πως «Κοιτάξτε τι έσυρε η γάτα: Η κάρτα sim του ολλανδικού κινητού του Γιώργου (του Έλληνα κλέφτη του Πικάσο). (σ.σ: εννοεί το ελληνικό κινητό που χρησιμοποιούσε ο ArtFreak στην Ολλανδία) Όλες οι ιστορίες που θα μπορούσε να πει (και θα πει) …».

Ουσιαστικά, όταν αυτό το chip φθάσει στα χέρια των αρχών και μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων, θα αποκαλύψει όλες τις κινήσεις που έκανε το τηλέφωνο απο τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε.

Κλήσεις, μηνύματα, περιοχές που κινήθηκε ξεκλειδώνοντας όλα τα μυστικά του 49χρονου Γιώργου Σαρματζοπουλου. Ίσως έτσι αποκαλυφθούν πράγματα που οδηγήσουν τις ερευνες σε νέα δεδομένα.

Και ίσως, φωτίσουν και το μυστήριο του εξαφανισμένου Μονέ από το μουσείο Κunsthal του Ρότερνταμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.