ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα χέρια των Αρχών ο άνθρωπος που στρατολόγησε τους δολοφόνους του Ζ.Μοΐζ

Στα χέρια των Αρχών ο άνθρωπος που στρατολόγησε τους δολοφόνους του Ζ.Μοΐζ

Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται έναν κάτοικο της Αϊτής για την δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Όπως είπε, ο συλληφθείς είχε «πολιτικούς στόχους» και ήταν αυτός που στρατολόγησε τους καταδρομείς που διέπραξαν τη δολοφονία.

«Πρόκειται για ένα άτομο που εισήλθε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Αϊτή, έχοντας πολιτικούς στόχους», ανακοίνωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας.

Κατά την άφιξή του στη χώρα τον Ιούνιο, ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν, 63 ετών, αϊτινής υπηκοότητας, συνοδευόταν από πολλούς Κολομβιανούς, υπεύθυνους για την ασφάλειά του, σύμφωνα με λεπτομέρειες που έδωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία αρκετών υπουργών.

«Η αποστολή αργότερα άλλαξε» εξήγησε ο Σαρλ. «Η αποστολή ήταν να συλλάβουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η επιχείρηση άλλαξε από εκεί: 22 άλλα άτομα μετά εισήλθαν στην Αϊτή», πρόσθεσε.

Οι ανακρίσεις που έγιναν στους 18 Κολομβιανούς πολίτες που έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη επέτρεψαν στην αστυνομία της Αϊτής να μάθει ότι ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν προσέλαβε τους 26 καταδρομείς μέσω των υπηρεσιών μιας βενεζουελάνικης εταιρείας ασφαλείας, με ονομασία CTU, με έδρα τη Φλόριντα.

«Όταν εμείς, η αστυνομία, κλείσαμε τον δρόμο αυτών των δολοφόνων αφού είχαν διαπράξει το έγκλημά τους, το πρώτο άτομο που ένας από τους δράστες κάλεσε ήταν ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν. Αυτός, από την πλευρά του, ήρθε σε επικοινωνία με δύο άλλους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ», τόνισε ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για τις ταυτότητες αυτών των δύο υπόπτων.

Στη χώρα Αμερικανοί αξιωματούχοι

Μέλη του FBI, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έφτασαν στην Αϊτή την Κυριακή και συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή της αϊτινής αστυνομίας. Η αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε σε χωριστές συναντήσεις με τους βασικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κλοντ Ζοζέφ.

Κανένας Αϊτινός αστυνομικός δεν τραυματίστηκε κατά τις επιχειρήσεις σύλληψης των Κολομβιανών φερόμενων μισθοφόρων, τρεις από τους οποίους σκοτώθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.