ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα τηλεφωνική απάτη! Επιτήδειοι «ξάφριζαν» ηλικιωμένους παριστάνοντας τους γιατρούς – Μια σύλληψη

Νέα τηλεφωνική απάτη! Επιτήδειοι «ξάφριζαν» ηλικιωμένους παριστάνοντας τους γιατρούς – Μια σύλληψη

Συνελήφθη για απάτες μέσω τηλεφώνου 62χρονη από την Βουλγαρία στο Ολυμπιακό Χωριό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας στο Μενίδι.

Μία 62χρονη, από τη Βουλγαρία, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούμενη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου, που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν την 62χρονη σε καθορισμένο ραντεβού για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι της εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ.

Πως εξαπατούσαν τους ηλικιωμένους

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα, από τις αρχές του 2021, διέπραττε απάτες μέσω τηλεφωνικής προσέγγισης των θυμάτων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- και συστήνονταν ως γιατροί. Αμέσως μετά, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους είχε τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, τους ζητούσαν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις απάτης, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση να ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο ποσό των 134.000 ευρώ.

Η 62χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.