Γερμανία: Εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν επιζώντες από τις φονικές πλημμύρες!

Γερμανία: Εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν επιζώντες από τις φονικές πλημμύρες!

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας αναφέρει ότι πλέον είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν ζωντανοί, άνθρωποι που παραμένουν αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα.

Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ελπίδες για εύρεση επιζώντων μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Bundesanstalt Technisches Hilfswerk (THW), την Τετάρτη (21/07).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 160 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες ενώ πολλοί είναι ακόμα οι αγνοούμενοι.

«Μέχρι τώρα, ψάχνουμε ακόμα για αγνοούμενους, καθαρίζοντας μονοπάτια ή αντλώντας νερά από υπόγεια…Δυστυχώς, για την ώρα, είναι εξαιρετικά απίθανο να βρούμε επιζώντες, παρά μόνο θύματα», ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας THW, στο δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Η ώρα των ευθυνών

Στο μεταξύ, στη Γερμανία έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την πολιτική επανεξέταση της λειτουργίας του συστήματος προειδοποίησης των πολιτών καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθη από τα κρατίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε σκληρή κριτική στον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ενώ ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για θέματα εσωτερικής πολιτικής Ματίας Μίτελμπεργκ, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας Καταστροφών (BBK).

«Τώρα θα πρέπει να αναλυθούν τα γεγονότα της καταστροφικής πλημμύρας λεπτομερώς για να δούμε αν και πού δεν έχουν λειτουργήσει οι (προβλεπόμενες) διαδικασίες. Αυτό ισχύει κυρίως για τα ομοσπονδιακά κρατίδια, επειδή είναι τα κυρίως υπεύθυνα για την προστασία από καταστροφές. Ρητώς τάσσομαι κατά του πρόωρου καταλογισμού ευθυνών και της πρόωρης διατύπωσης προτάσεων για μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung» (NOZ).

Η κριτική είναι έντονη καθώς οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων έφτασαν στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών πολύ αργά, κάτι που απέριψε ο Ζέεχοφερ.

«Δεν αποκλείω ότι πρέπει να βελτιώσουμε το ένα ή το άλλο, αλλά τα προειδοποιητικά μηνύματα λειτούργησαν χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (BBK) Άρμιν Σούστερ δήλωσε ότι «οι προειδοποιήσεις μας, ολόκληρη η υποδομή προειδοποίησης, λειτούργησαν πλήρως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.