ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φολέγανδρος -Α.Κούγιας: «Απόλυτα συνειδητοποιημένος ο δολοφόνος – Τα είχε 400!»

Φολέγανδρος -Α.Κούγιας: «Απόλυτα συνειδητοποιημένος ο δολοφόνος – Τα είχε 400!»

Για ένα απόλυτα συνειδητοποιημένο δράστη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας μάλιστα ότι κατέρρευσε και το υπερασπιστικό επιχείρημά του συνηγόρου του όταν ο ίδιος αποκάλυψε ότι προσπαθούσε να επαναφέρει στη μνήμη του τι προηγήθηκε πριν τη δολοφονία.

Τον δρόμο του για τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Στην πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, επικαλέστηκε από νωρίς ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του, πάσχει από ψυχική νόσο για την οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή που διέκοψε.

Οι αρχές διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, μετά το τέλος της απολογίας του με τον Αλέξης Κούγια, δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης 26χρονης, να υπογραμμίσει πως αυτή είναι μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική από κατηγορούμενους σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

«Ο δράστης τα έχει τετρακόσια. Δεν έκανε αυτό που έχουν κάνει ακόμα και οι πιο σκληροί δράστες, να ζητήσει “συγνώμη”» ανέφερε αρχικά στο SΤΑR ο έμπειρος ποινικολόγος για να προσθέσει πως ο τρόπος που λειτούργησε ο 30χρονος μετά τη δολοφονία αλλά και το προφίλ που έδειχνε πριν το τραγικό συμβάν, δεν σκιαγραφούν έναν άνθρωπο με ψυχιατρικό πρόβλημα.

«Ο άνθρωπος αυτός, ο διπολικός υποτίθεται, έχει σπουδάσει πληροφορική. Όλο αυτό το διάστημα που δεν έπαιρνε τα χάπια του κατάφερε να πείσει ένα μορφωμένο κορίτσι ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Κανείς από το περιβάλλον του δεν ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δείξει δείγματα ότι πάσχει από διπολική διαταραχή. Και το κυριότερο από όλα, μόλις έκανε το έγκλημα, 28 ώρες κρύφτηκε, έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε αμέσως να φτιάχνει την υπεράσπισή του» επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Για την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως πληροφορήθηκε ότι δεν βρέθηκε τίποτα που να προκύπτει ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει: ούτε ένα σχοινί, ούτε ένα σεντόνι, ούτε κορδόνια παπουτσιών αλλά «απλώς τον βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα».

«Έξι ώρες απολογία δεν είναι δυνατόν να γίνεται με έναν δράστη που είναι διπολικός που είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του» πρόσθεσε.

Ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας μιλώντας και στο MEGA επεσήμανε πως ο δράστης με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράξη που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του δολοφόνου ότι είχε «θολή αντίληψη» για ό,τι συνέβη.

«Είναι δύσκολα αποδεκτός ο ισχυρισμός, ο δράστης δεν έχει νοσηλευθεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Oι διπολικώς πάσχοντες είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Ακόμα και αν είχαμε βαριά ψύχωση και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η πράξη έγινε σε αυτό το στάδιο. Αυτό, ωστόσο το γνωρίζει μόνο ο δράστης και η αείμνηστη κόρη των εντολέων μου» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.