Οι πλημμύρες που χτύπησαν γύρω από τη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, ευτυχώς δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην κατοικία του Τζορτζ Κλούνεϊ, παρόλο που ο δρόμος έξω από το σπίτι του μετατράπηκε σε ποτάμι, ενώ τα συντρίμμια μπλόκαραν την μπροστινή πόρτα.

Ο 60χρονος ηθοποιός του Χόλιγουντ κάνει διακοπές στη Βίλα Ολεάντρα μαζί με την σύζυγό του, Αμάλ και τα δίδυμα παιδιά τους, Έλλα και Αλεξάντερ, όταν χτύπησαν οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τριήμερες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Η πλημμύρα προκάλεσε κατολισθήσεις οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε ζημιές σε σπίτια και τη διάσωση 60 ατόμων – συμπεριλαμβανομένων 30 από το Λάλιο, όπου βρίσκεται το σπίτι του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Μια μεγάλη έκταση από λάσπη, ξύλα και συντρίμμια συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη βίλα του ηθοποιού, φτάνοντας μάλιστα στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου με την μπροστινή πόρτα επίσης μπλοκαρισμένη, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στους δρόμους ο Τζορτζ Κλούνεϊ για να βοηθήσει όπως μπορεί

Μόλις όμως ο κίνδυνος πέρασε, ο 60χρονος ηθοποιός βγήκε να βοηθήσει τους ντόπιους να καθαρίσουν τις ζημιές στο Λάλιο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Ρομπέρτο Πότσι, σε μερικά από τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο.

Επίσης, συνάντησε από κοντά τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, εκφράζοντας την υποστήριξή του. «Είναι πολύ χειρότερα από ό,τι νόμιζα» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TG1 στα αγγλικά, ζητώντας συγνώμη για το γεγονός ότι δεν μιλάει καλά ιταλικά. «Στο Τσερνόμπιο η κατάσταση είναι σοβαρή. Μίλησα με τον δήμαρχο, πρέπει να γίνει πολύ δουλειά, θα χρειαστούν εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτή η πόλη είναι ισχυρή. Θα αντιδράσει γρήγορα και θα επιστρέψει καλύτερη από πριν. Είναι μια πολύ ανθεκτική πόλη».

Οι πλημμύρες γύρω από την λίμνη Κόμο είναι η τελευταία από μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Ευρώπη, εν μέσω ολοένα και πιο τρομακτικών προειδοποιήσεων από επιστήμονες σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες ακόμη εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ακραίες βροχοπτώσεις έπληξαν τη Γερμανία και το Βέλγιο, ενώ προκάλεσαν επίσης ζημιές στην Ολλανδία και την Ελβετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!