ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τατόι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο πρώην βασιλικό κτήμα – Διέφυγε τον κίνδυνο

Τατόι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο πρώην βασιλικό κτήμα – Διέφυγε τον κίνδυνο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο πρώην βασιλικό κτήμα. Παρ’ όλα αυτά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης επιστροφής της πύρινης λέλαπας τις επόμενες ώρες.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα το Κτήμα Τατοΐου, στο οποίο εισέβαλε το μεσημέρι η καταστροφική πυρκαγιά καίγοντας ένα μέρος της δασικής έκτασης που το περιβάλλει και απειλώντας το βασιλικό κοιμητήριο, φθάνοντας μάλιστα στα κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα κινητά αντικείμενα των πρώην βασιλικών ανακτόρων μεταξύ των οποίων άμαξες, πολυτελή αυτοκίνητα, έργα τέχνης, ιστορικά ντοκουμέντα κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακτορική ενότητα του κτήματος δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο καθώς η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και οδηγείται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στο μεταξύ, όλες αυτές τις ώρες, εκτός από τη μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αναχαιτίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς και κυρίως να το κρατήσουν μακριά από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του κτήματος, υδροφόρες καταβρέχουν διαρκώς το έδαφος προκειμένου να μην αποτελεί φιλόξενο έδαφος για μια ενδεχόμενη επιστροφή του μετώπου της φωτιάς.

Ο ανακτορικός πυρήνας του κτήματος είναι περικυκλωμένος από σωστικά μέσα ενώ για τα κοντέινερς υπάρχει η πεποίθηση πως θα αντέξουν ακόμη και στην περίπτωση που περάσουν από πάνω τους οι φλόγες καθώς είναι θερμοδυναμικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.