ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Ζήτημα ωρών η ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ

Βρετανία: Ζήτημα ωρών η ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ

Ο Μπεν Γουάλας διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βρετανικής επιχείρησης εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ είναι ζήτημα ωρών.

Μιλώντας το πρωί στο Sky News, o κ. Γουάλας είπε ότι το βρετανικό κέντρο διεκπεραίωσης αιτήσεων προσφύγων σε ξενοδοχείο στην περίμετρο του αεροδρομίου έχει πλέον κλείσει, καθώς η επιχείρηση μπαίνει στις «τελικές ώρες» της.

Επέμεινε ότι εξ αρχής αυτό ήταν το το βρετανικό χρονοδιάγραμμα για τη λήξη της επιχείρησης, ενώ είπε πως οι βρετανικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει περίπου 14.000 Βρετανούς και Αφγανούς πολίτες από την Καμπούλ από τα μέσα Αυγούστου.

«Στις 4.30 σήμερα το πρωί, ώρα ΗΒ, κλείσαμε το ξενοδοχείο Baron, κλείσαμε το διεκπεραιωτικό κέντρο και οι πύλες έκλεισαν στην Πύλη Abbey (του αεροδρομίου). Θα διαχειριστούμε τους ανθρώπους που έχουμε φέρει μαζί μας, τους περίπου 1.000 ανθρώπους στο διάδρομο του αεροδρομίου και θα αναζητήσουμε τρόπο να συνεχίσουμε να βρίσκουμε λίγους ανθρώπους στα πλήθη όπου μπορούμε, αλλά γενικά η κύρια διαδικασία είναι τώρα κλειστή και είναι ζήτημα ωρών», είπε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας.

Παραδέχθηκε, εξάλλου, ότι «το λυπηρό γεγονός είναι πως δε θα φύγουν όλοι» όσοι χρειάζεται να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προειδοποίησε επίσης ότι η τρομοκρατική απειλή θα γίνεται μεγαλύτερη όσο πλησιάζει η ώρα της ολοκλήρωσης της εκκένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.