Εξανέστη ο Ανεστίδης...

Δύναμη ταχείας αντίδρασης ζητά τώρα η ΕΕ – Με αφορμή το Αφγανιστάν

Δύναμη ταχείας αντίδρασης ζητά τώρα η ΕΕ – Με αφορμή το Αφγανιστάν

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ και ο στρατιωτικός επικεφαλής της δήλωσαν πως η ένωση χρειάζεται να αντιδρά σε συγκρούσεις πέραν των συνόρων της και πως πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία μιας «πρώτης δύναμης» 5.000 στρατιωτών, μειώνοντας την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, τη Μέση Ανατολή και το Σαχέλ δείχνει ότι τώρα είναι η ώρα για να δράσουμε, αρχίζοντας με τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης, ικανής να δείξει τη βούληση της Ένωσης να δρα ως παγκόσμιος στρατηγικός εταίρος», δήλωσε ο στρατηγός Κλάουντιο Γκρατσιάνο, πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.