Στο στόχαστρο των ΗΠΑ οι Γκρίζοι Λύκοι – Τους εξετάζουν ως τρομοκρατική οργάνωση

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ οι Γκρίζοι Λύκοι – Τους εξετάζουν ως τρομοκρατική οργάνωση

Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν μια νέα τροπολογία που εισήχθη στον αμυντικό προϋπολογισμό τους, που αναμένεται να εξετάσει τη λεπτομερή καταγραφή της αντιαμερικανικής δράσης για τους Γκρίζους Λύκους αλλά και το ενδεχόμενο της ένταξης τους στη λίστα με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις .

Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε από τη Δημοκρατική βουλευτή της Νεβάδα Ντίνα Τάιτους και στην ουσία ζητάει από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση για τους Γκρίζους Λύκους εντός 180 ημερών από την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, η τροπολογία της Ντίνα Τάιτους προβλέπει:

· Τη σύνταξη μιας αναλυτικής έκθεσης για τις δραστηριότητες των Γκρίζων Λύκων που εναντιώνονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ, των συμμάχων και των διεθνών τους εταίρων.

· Την εξέταση του κατά πόσον οι Γκρίζοι Λύκοι πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που συντάσσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

· Την παροχή μιας λεπτομερούς εξήγησης για το ποια κριτήρια του σχετικού νόμου (άρθρο 219 του Νόμου για τη Μετανάστευση και την Ιθαγένεια) δεν πληρούνται για την ένταξη των Γκρίζων Λύκων στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων. Η συγκεκριμένη αιτιολόγηση πρέπει να συμπεριληφθεί στην έκθεση μόνο στην περίπτωση που ο υπουργός Εξωτερικών κρίνει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.