ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Αποκαλύψεις του Γ.Τσούκαλη: «Ανυποψίαστοι συμπατριώτες μας έπεσαν θύμα απάτης» – Το λαμπερό θύμα της showbiz

Αποκαλύψεις του Γ.Τσούκαλη: «Ανυποψίαστοι συμπατριώτες μας έπεσαν θύμα απάτης» – Το λαμπερό θύμα της showbiz

H Europol και η Eurojust έβαλαν “στοπ” στις οικονομικές απάτες μέσα από τηλεφωνήματα και διαδικτυακές δήθεν επενδυτικές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Κύπρου, το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης απέσπασαν από Γερμανούς δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 15.000.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας περίπου 250 λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα!

«Άλλη μια παρτίδα σκάκι με τους κακοποιούς του λευκού κολάρου κερδήθηκε. Τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν πριν από μήνες σε κύκλωμα που αποσπούσε χρήματα μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών επενδύσεων από ανυποψίαστους συμπατριώτες μας, αλλά και από Γερμανούς, Ιταλούς και κατοίκους χωρών των Βαλκανίων, επιβεβαιώθηκαν απόλυτα» τόνισε ο Γιώργος Τσούκαλης, που είχε αναλάβει την έρευνα αρκετών τέτοιων υποθέσεων. Επειτα από αυτή την επιτυχία των διωκτικών Αρχών, ο γνωστός ερευνητής νιώθει δικαιωμένος που επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες του, αλλά και ικανοποιημένος, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση η εξάρθρωση αυτών των κυκλωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας Κύπριος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού στη μεγαλόνησο και το Λονδίνο, ο οποίος, παρά την εμπειρία του στις οικονομικές συναλλαγές, πείστηκε να επενδύσει και τελικά απώλεσε 480.000 δολάρια! Επίσης, θύμα των απατεώνων έπεσε μια Ελληνίδα που έκανε στο παρελθόν καριέρα στην εγχώρια show biz και πλέον είναι εγκατεστημένη οικογενειακώς στην Κύπρο, η οποία έχασε το ποσό των 170.000 ευρώ! Παράλληλα, μεγάλος αριθμός θυμάτων έχει εντοπιστεί στην Ισπανία.

«Δεν γνωρίζουμε για την ώρα αν μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άτομα από την Ελλάδα. Στη χώρα μας, όμως, είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων τέτοιων κυκλωμάτων, καθώς αρκετοί αποκρύπτουν ακόμα και από την οικογένειά τους ότι η περιουσία τους έκανε φτερά στο όνομα μια υποτιθέμενης επένδυσης. Απροσδιόριστο είναι και το ύψος των κεφαλαίων που έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό μέσω αυτής της απάτης» αναφέρει ο κ. Τσούκαλης.

«Σε ορισμένα από τα θύματα που “επένδυαν” π.χ. 5.000 ευρώ, τους έδιναν μέσα στον χρόνο 1.200-1.300 ευρώ ως απόδοση, κάνοντάς τους να νιώσουν εμπιστοσύνη και να επανατοποθετήσουν στη συνέχεια δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ότι σε ένα θύμα έβαλαν απόδοση κερδών δύο φορές μέσα σε έναν μήνα, πείθοντάς τον στη συνέχεια να επενδύσει το… δεκαπλάσιο ποσό, που τελικά έχασε!» εξηγεί ο έμπειρος ερευνητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο διοικητής της Βασίλης Παπακώστας έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτή τη μάστιγα και κάνουν μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος, ώστε να ξηλωθεί ο ιστός της απάτης. Δεκάδες υποθέσεις συμπολιτών μας που έχουν φτάσει στο γραφείο μας ερευνώνται από τη Δίωξη, ωστόσο, απαιτούνται πολύμηνες έρευνες και ανταλλαγή στοιχείων με διωκτικές Αρχές του εξωτερικού για να επιτευχθεί ένα χτύπημα σε κύκλωμα» εξηγεί ο κ. Τσούκαλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.