ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άφαντη η πολιτική ηγεσία από το τριετές μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα σε Αθήνα και Λευκωσία (φώτο)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

Άφαντη η πολιτική ηγεσία από το τριετές μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα σε Αθήνα και Λευκωσία (φώτο)

Άφαντη και από το τριετές μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που τελέστηκε την Κυριακή σε Αθήνα και Λευκωσία, με πρωτοβουλία βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, ήταν η πολιτική ηγεσία του τόπο.

Στην Αθήνα το μνημόσυνο τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και συγγενών του 35χρονου ομογενή, που έπεσε από τις σφαίρες των επίλεκτων της αλβανικής αστυνομίας RENEA, πριν από τρία χρόνια στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών και στην Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ.Μπάμπης Καραθάνος, επεσήμανε την ανάγκη να μη ξεχαστεί η θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Κατά τον επιμνημόσυνο λόγο, ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης επεσήμανε τις αλβανικές μεθοδεύσεις προκειμένου η δολοφονία του Κατσίφα να εμφανιστεί ως… αυτοχειρία, αλλά και τη συμπροφορά που επέδειξαν οι τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας ν’ αμαυρώσουν τη μνήμη του 35χρονου ομογενή.

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της Ανθούλας Κατσίφα, αδελφής του Κωνσταντίνου, που ζήτησε απ’ όλους να μείνει ζωντανή η μνήμη του και ο αγώνας του για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που συνεχίζουν να καταπατώνται από τις αλβανικές Αρχές.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωσνταντίνος Μπογδάνος, αλλά κανείς άλλος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Μικρή ένταση σημειώθηκε μέσα στο ναό, όταν εκπρόσωπος του κόμματος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, επιχείρησε να πάρει το λόγο μ’ αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση.

Μετά το τέλος του μνημόσυνου, ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, όπου προεξήρχε η μεγάλη σημαία που είχε ράψει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας για τα μεγάλα συλλαλητήρια -για το Μακεδονικό- το 2019 και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Εθνικό Μνημόσυνο για τον Κατσίφα, τελέστηκε την Κυριακή και στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας του Κύκκου στην Λευκωσία, μέσα σε ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μνημόσυνο τελέστηκε με την ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυριάς κ.κ.Νικηφόρου και την επιμέλεια του Αλέξανδρου Ζιούλη της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο Πύρρος» και του Ιδρύματος Μελετών και Αρωγής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, των Ανεξάρτητων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.