ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Γ.Χωριάτης η ΑΧΕΠΑ & ο βουλευτής του New Jersey Νόρκρος υπερασπιστές των ελληνοαμερικανικών συμφερόντων

Ο Γ.Χωριάτης η ΑΧΕΠΑ & ο βουλευτής του New Jersey Νόρκρος υπερασπιστές των ελληνοαμερικανικών συμφερόντων

Ο τ. Ανώτατος Πρόεδρος Γεώργιος Γ. Χωριάτης είναι ο πρώτος που τιμάται με το βραβείο «Υπερασπιστής του Ελληνισμού»

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, μέλη της οικογένειας της AHEPA και πολλοί υποστηρικτές του Ελληνισμού, συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο στην ιστορική Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, για να τιμήσουν έναν από τα δικά της παιδιά, τον τ. Ύπατο Πρόεδρο της ΑΗΕΡΑ George Horiates.

Στο διάσημο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, με τον εμβληματικό τρούλο του με το Εθνικό Μνημείο του Μπέντζαμιν Φράνκλιν να δεσπόζει στην κεντρική του αίθουσα. ΑΧΕΠΑΝΕΣ, Κόρες της Πηνελόπης, Υπηρέτριες της Αθηνάς και Γιοι του Περικλή ήρθαν από όλη την Αμερική και τον κόσμο για να συμμετάσχουν σε αυτή την επική εκδήλωση. .


Η Φιλαδέλφεια ήταν πράγματι το κέντρο του Ελληνισμού αυτή την όμορφη βραδιά. Προσωπικότητες από τον Καναδά, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, την Ελλάδα και τη Βοστόνη, από την Ατλάντα από το Ντένβερ και τη Νέα Υόρκη. Ο τ. Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει οικονομικές δωρεές για τα πιο θαυμαστά έργα της AHEPA και για τις μελλοντικές της γενιές, έτσι συγκεντρώθηκαν πάνω από 100.000 δολάρια καθώς τμήματα και μέλη με θέρμη υποστήριξαν τον παραπάνω σκοπό και απολάμβαναν την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της καρδιάς και του ηλεκτρισμού του Ινστιτούτου Φράνκλιν, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παγκοσμίου φήμης μουσειακές ενότητες του Ινστιτούτου. Η βραδιά συνεχίστηκε στη μοναδική και επιβλητική ροτόντα του «Ελληνικού ρυθμού» Ινστιτούτου, αρχιτεκτονικός ρυθμός ως φόρος τιμής στα φιλελληνικά αισθήματα του μεγάλου Μπεν Φράνκλιν, εκ των ιδρυτών και «πατέρων» των Ηνωμένων Πολιτειών και ίσως του πιο «ασυνήθιστου» πρεσβευτή της Φιλαδέλφειας. Στο εσωτερικό, οι δέσποζε το γαλάζιο, το οποίο έλουζε τον θόλο καθώς το κεντρικό επιβλητικό μαρμάρινο άγαλμα 20 ποδιών του Βενιαμίν Φραγκλίνου, το επίσημο μνημείο του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών για αυτόν τον φιλέλληνα, φωτίστηκε σε λευκό και θαμπωμένο κίτρινο ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Τους εθνικούς ύμνους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας ερμήνευσε η Καλιόπη Καραπαλίδη, αντηχώντας από στις μαρμάρινες ελληνικές κολώνες του χώρου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απόστολος όχι μόνο έκανε την επίκληση αλλά μίλησε για την AHEPA ως την κορυφαία οργάνωση για τους Έλληνες της διασποράς παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η AHEPA θα γιορτάσουν τα εκατό χρόνια τους τον επόμενο χρόνο.

Ο τελετάρχης, κ. Δημήτριος Ροζανίτης σημείωσε τη σημασία της Πόλης της Αδελφικής Αγάπης. Απέτισε φόρο τιμής στον πρόσφατα και εκλιπόντα Nicholas Karabots, σημαντικό συνεργάτη του Ινστιτούτου με ειδική θεματική ενότητα Nicholas and Athena Karabots στην αριστερή πτέρυγα του κτιρίου.

Θερμές δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος του AHEPA Camden Chapter Κοσμάς Διαμαντής και ο πρόεδρος της εκδήλωσης Στάθης Καραντώνης. Ο κ. Καραντώνης μιλώντας για την ΑΧΕΠΑ την αναγνώρισε ως την πιο αυθεντική ηγετική φωνή του Ελληνισμού, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για τους ελληνικούς σκοπούς. Η περσινός ομόλογός του τιμώμενου ήρθε από το Κάλγκαρι του Καναδά.

Η ομιλία της τ. Μεγάλης Προέδρου Celia Kachmarski για τα ζητήματα που αντιμετώπισε η οικογένεια της ΑΗΕΡΑ κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορωνοϊό ήταν εγκάρδια, με αγάπη και θαυμασμό ο ένας για τον άλλον. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA και ο ίδιος πρώην πρόεδρος, Νικόλαος Καρακώστας σημείωσε ότι το αφιέρωμα του προγράμματος στην AHEPA ήταν επειδή «εκτός από την εκκλησία και την κοινωνία των Ικαριωτών, είμαστε τυχεροί που ο Γιώργος έχει αφιερώσει το πάθος και τα ταλέντα του στην AHEPA».

Η Daughters of Penelope Grand President Kathy Bizoukas ευχαρίστησε τον George Horiates και την AHEPA για το πάθος τους. H Μπιζούκας υποστήριξε επίσης τους ελληνικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης ότι πράγματι οι γυναίκες και οι κόρες της Πηνελόπης διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο καθώς πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες και εκλεγμένοι εκπρόσωποι είναι γυναίκες.

Στη συνέχεια μίλησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κούτρας. Η Εξοχώτης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ευχαρίστησε την ΑΧΕΠΑ υπό την ηγεσία του τιμώμενου προσώπου της βραδίας για τις προσπάθειές της και μίλησε για τον χρόνο της και τους μοναδικούς δεσμούς της με την τοπική κοινωνία της Φιλαδέλφειας. Ο Σεβασμιώτατος Μάριος Λυσιώτης, Πρέσβης της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μίλησε για την AHEPA και τη στήριξη που δέχθηκε η Κύπρος υπό τον ηγεσία τοιυ Γιώργου Χωριάτη ο οποίος συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στα εθνικά μας θέματά.

Ο βουλευτής των ΗΠΑ Ντόναλντ Νόρκρος απέστειλε το βίντεο με μήνυμα του, μέλος του τμήματος 69 της AHEPA, αντιπροσωπεύοντας την πρώτη περιφέρεια του Κογκρέσου του Νιου Τζέρσεϊ ο βουλευτής Νόρκρος σημείωσε ότι η AHEPA προστατεύει τα Ελληνοαμερικανικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και ήταν περήφανος που διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε αυτό μαζί με την AHEPA. Ο Lee Millas εκ μέρους του προηγούμενου περιφερειάρχη της Περιφέρειας 5, υπενθύμισε τις παρατηρήσεις του προς τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της AHEPA στο Σικάγο πριν από δύο χρόνια ότι με τον George «να περιμένουμε το απροσδόκητο» και συνεχάρει τον τιμώμενο για την καλή δουλειά που έκανε.

Μεταξύ των ομιλητών η αξιότιμη Γεωργία Αθανασοπούλου, Γενική Πρόξενος στον Παναμά. Κάτοικος της Πόλης και όχι άγνωστη στην AHEPA, προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους στις εορταστικές εκδηλώσεις της επόμενης ημέρας για την Ημέρα του Παναμά, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και ο Παναμάς είναι οι μόνες δύο χώρες που μοιράζονται φέτος μια διακοσαετία.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στον τ. Ύπ. Πρόεδρο Γιώργο Χωριάτες και τον τωρινό ‘Ύπατο Πρόεδρο Τζίμυ Κόκοτα δεσμεύτηκε για τη βοήθειά της για την ίδρυση τμήματος AHEPA του Παναμά δήλώση που την ακολούθησαν εγκωμιαστικά χειροκροτήματα. Η Κάθι Παντελάδη, Ανώτατη Πρόεδρος της Αδελφότητας Παν Ικαρίων της Αμερικής, έδωσε μια επιταγή 10.000 δολαρίων στην AHEPA, η οποία προοριζόταν για τα οχήματα συντήρησης Canadair στο πλαίσιο του προγράμματος ανακούφισης πληγέντων και κρατικού μηχανισμού από τις πυρκαγιές.

Σημείωσε ότι όλες οι κοινωνίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν την AHEPA καθώς «η AHEPA διασφαλίζει ότι η υπόθεση της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων μας».

Ένας ταιριαστός φόρος τιμής από μέλη των Sons of Pericles and Maids of Athena Supreme Lodges φάνηκε να κατακλύζει τον τιμώμενο. Οι Sons of Pericles Supreme Lodge, με επικεφαλής τον Ντίνο Γιαλλουράκη, ανακύρηκαν τον τ. Ύπατο Πρόεδρο Γεώργιο Χωριάτη, ένθερμο υποστηρικτή των Υιών, ως ισόβιο μέλος του Sons of Pericles με μια μοναδική καρφίτσα για την περίσταση. Η Μεγάλη Πρόεδρος των Maids Μαρία Άνα Παντελούς σημείωσε τον κ. Χωριάτες ως πρότυπό τους για χρόνια και τον αποκάλεσε «Μερακλή Μου».

Το κρεσέντο του καθηλωτικού προγράμματος ήταν οι δηλώσεις του Ανώτατου Προέδρου της AHEPA, Τζίμυ Κόκοτα. Εκ μέρους όλων των μελών, ο Ύπατος Πρόεδρος απένειμε για πρώτη φορά το βραβείο «Υπερασπιστής του Ελληνισμού» της AHEPA στον Γιώργο Χωριάτη μπροστά σε έκπληκτο πλήθος. Ακολούθησαν χειροκροτήματα καθώς ο Ύπατος Πρόεδρος σημείωσε τη συνεχιζόμενη υποχρέωση της AHEPA να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό.

Ο Ύπατος Πρόεδρος επανέλαβε την επιμονή του Γιώργου Χωριάτη ότι η AHEPA πρέπει να συνεχίζει να ασκεί επιρροή στους παγκόσμιους ηγέτες για την προστασία του Ελληνισμού. Οι δυο τους μοιράστηκαν ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά καθώς φωτογραφήθηκαν μαζί στη γαλανόλευκη ατμόσφαιρα.

Τελικά, το πλήθος σηκώθηκε και πάλι μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα καθώς ο δικός μας Γιώργος σήκωνε το βραβείο για να το δουν όλοι.

Στη σύντομη ομιλία του σημείωσε ότι, ο Μπεν Φράνκλιν δήλωσε: «Η υπόθεση μας είναι η υπόθεση όλης της ανθρωπότητας… παλεύουμε για την ελευθερία τους υπερασπίζοντας τη δική μας» πρόσθεσε ένοντα ένα ευχαριστώ στον Ύπατο Πρόεδρο σε όλους τους ομιλητές, τους παρευρισκόμενους, την οικογένεια του και τους χορηγούς. Καθώς οι παρευρισκόμενοι όρθιοι χειροκροτούσαν με επεφημίες, ο Μπεν Φράνκλιν κοίταξε το πλήθος και χαμογέλασε επιδοκιμαστικά.

AHEPA Executive Director Mossaidis Basil

George Horiates

Πηγή – Βίντεο και Φωτογραφίες:

AHEPA has an Epic Night in Philadelphia

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.