Αττική Οδός: Ο Στρατός μοίρασε 570 μερίδες φαγητό στον απελπισμένο κόσμο που παρέμενε εγκλωβισμένος (φωτο)

Πού επιχείρησε ο Στρατός

Αττική Οδός: Ο Στρατός μοίρασε 570 μερίδες φαγητό στον απελπισμένο κόσμο που παρέμενε εγκλωβισμένος (φωτο)

Όλη νύχτα βρίσκονταν οι άντρες του στρατού δίπλα στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό, επιχειρώντας τόσο να τους απεγκλωβίσουν όσο και να τους συνδράμουν με τρόφιμα, νερό και κουβέρτες.

Η επιχείρηση του στρατού έγινε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς χιόνιζε πολύ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίλεκτες μονάδες του Στρατού, βαριά μηχανήματα κλπ. Επίσης, ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πού επιχείρησε ο Στρατός

Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

– Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

– Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

– Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

– Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

Πάνω από 230 άτομα διέθεσε ο στρατός

Συμφωνα με τα στοιχεία του Στρατού, συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα. Ενώ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διανεμήθηκαν 1,040 κουβέρτες, 4,500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.