Συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων κάνουν έκκληση για επίσπευση των ερευνών

Στελέχη Πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ έχουν ανέβει στο Euroferry Olympia, το οποίο βρίσκεται ρυμουλκηθεί βορειοανατολικά του νησιού, και επιχειρούν να βρουν τα άτομα που δεν έχω δώσει σημεία ζωής.

Όπως φαίνεται και από τα σχετικά πλάνα, η φωτιά έχει κατακάψει τα φορτηγά που μεταφέρονταν από το πλοίο, με το μόνο που απομένει να είναι τα «κουφάρια» τους.

Παράλληλα, διασώστες, με φακούς στο κεφάλι, βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου ερευνώντας κάθε σπιθαμή με την ελπίδα εύρεσης ζωής.

Κατά τις πληροφορίες, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες φωτιάς αλλά και ο καπνός κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ακόμα στοιχείο που αποτελεί «ανάχωμα» στις προσπάθειες έρευνας στο Euroferry Olympia.

Καταγγελίες

Συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων κάνουν έκκληση στις Αρχές για επίσπευση των ερευνών, με τη γυναίκα Έλληνα, μάλιστα, να καταγγέλλει πως δεν γίνονται τα όσα πρέπει.

Η ίδια έκανε αίτηση να της δοθεί ένα σκάφος ώστε να μεταβεί πλησίον του πλοίου και να δει ιδίοις όμμασι, όπως είπε, την πορεία της έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλώνει βέβαιη πως ο σύζυγός της είναι ακόμα ζωντανός, επισημαίνοντας πως είναι πολύ έμπειρος και σίγουρα έχει καταφέρει να προστατευθεί, αλλά τονίζοντας πως δεν θα μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή για πολύ ακόμα.