Ανώτερο στέλεχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών τόνισε ότι η Ρωσία «εξάλειψε» την αεράμυνα της Ουκρανίας και προσπαθεί να συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο.

Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις επιδίωκαν να προωθηθούν βαθύτερα στη γειτονική χώρα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης με ένα μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σε βασικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν επαρκή αεράμυνα για να αντιμετωπίσουν αυτό το είδος αεροπορικής εκστρατείας. Αυτές οι αεράμυνες έχουν πλέον ουσιαστικά εξαλειφθεί. Δεν έχουν πλέον Αεροπορία για να πετάξουν και να προστατευτούν», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Ουσιαστικά οι Ρώσοι έχουν πλέον πλήρη αεροπορική υπεροχή έναντι της Ουκρανίας».

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν σθεναρή αντίσταση ενόψει μιας πολύπλευρης επίθεσης από τον ρωσικό στρατό ειδικά γύρω από την πόλη του Χάρκοβο και κατά μήκος του ανατολικού μετώπου.

Αλλά οι δυνάμεις του Κρεμλίνου κατάφεραν να καταλάβουν βασικά αεροδρόμια γύρω από το Κίεβο και θα μπορούσαν να κοιτάξουν να διοχετεύσουν στρατεύματα μέσα από αυτά τα ερείσματα τα οποία τελικά θα συνδεθούν με στρατεύματα που κατευθύνονταν νότια από τη Λευκορωσία.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από την αντίσταση που μπορούν να προβάλουν οι Ουκρανοί, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι Ρώσοι θα επιδιώξουν τις επόμενες ώρες να ασκήσουν συντριπτική πίεση στην πρωτεύουσα», είπε ο αξιωματούχος.

Είπε ότι οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η Ρωσία θα κοιτάξει να απομακρύνει την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι είτε μέσω καρατόμησης είτε μέσω άλλης πίεσης.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκστρατεία «εκκαθάρισης» εναντίον πολιτικών αντιπάλων που έχουν μείνει στην πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ για το ενδεχόμενο πολύ μεγάλης βίας σε αυτήν την πόλη καθώς οι Ρώσοι παίρνουν τον έλεγχο» σημείωσε.