Διακρίνονται στρατιωτικές δυνάμεις και πάνω από 140 ελικόπτερα

Φόβο προκαλούν οι νέες δορυφορικές εικόνες της εταιρείας Maxar Technologies, οι οποίες δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων σε λευκορωσικό έδαφος.

Πρόκειται για χερσαίες δυνάμεις με εξοπλισμό υποστήριξης και σχεδόν 150 ελικόπτερα συνολικά στη νότια Λευκορωσία αναφέρει η εταιρεία δορυφορικής τεχνολογίας.

Eιδικότερα, διακρίνονται στρατιωτικές δυνάμεις και πάνω από 90 σταθμευμένα ελικόπτερα κοντά στην πόλη Χοϊνίκι και πάνω από 50 ελικόπτερα και οχήματα κοντά στο αεροδρόμιο Μπόκοφ.

Σύμφωνα με τη Maxar, ο στρατιωτικός εξοπλισμός εθεάθη περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα και λιγότερο από 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο.

Έτοιμοι ανταποκριθούν «σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων με σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας» επισημαίνουν ότι είναι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, στη δήλωσή τους, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας, καθώς και η ΕΕ.

Κάνουν λόγο για τη «σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!