Γ.Πλακιωτάκης: «Έχουμε ζητήσει την αποδέσμευση του ελληνικού πλοίου που βρίσκεται αποκλεισμένο πλησίον της Οδησσού»

«Παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη»

Γ.Πλακιωτάκης: «Έχουμε ζητήσει την αποδέσμευση του ελληνικού πλοίου που βρίσκεται αποκλεισμένο πλησίον της Οδησσού»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως τώρα το ΥΝΑΝΠ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία.

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, των ναυτικών μας και των πλοίων μας, πρέπει να υπακούσει άμεσα στη γενικότερη προσπάθεια για την εμπέδωση της ειρήνης και την αποχή από πράξεις ανατροπής κυρίαρχων Κρατών που γυρίζουν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο σε καιρούς σκοτεινούς, που κανείς δεν επιθυμεί να ξαναβιώσει».

Αναλυτικά ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής:

«– Παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη και ενημερώνουμε την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα,

– Καταγράφουμε την παρουσία και τις κινήσεις πλοίων υπό ελληνική σημαία καθώς και ελληνόκτητων με Έλληνες ναυτικούς στην Ουκρανία, τη Ρωσία και την υπόλοιπη Μαύρη Θάλασσα,

– Έχουμε εκδώσει και ανανεώνουμε, όποτε απαιτείται, οδηγίες και συστάσεις προς τους Πλοιάρχους για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων,

– Επικοινωνούμε συνεχώς με τους πλοιάρχους,

– Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των Προξενικών μας Αρχών για την αποδέσμευση του ενός ελληνικού πλοίου που βρίσκεται αποκλεισμένο σε λιμένα πλησίον της Οδησσού,

– Ανταποκριθήκαμε άμεσα σε πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας και ζητήσαμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με θέμα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών στην Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία και με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στους ναυτικούς και τα πλοία μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.