ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κοινή στρατιωτική ναυτική άσκηση ΗΠΑ και Κατάρ

Κοινή στρατιωτική ναυτική άσκηση ΗΠΑ και Κατάρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κατάρ, στη Ντόχα κατέπλευσαν δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία την Τετάρτη, για τη συμμετοχή τους σε κοινή στρατιωτική άσκηση

Το Κατάρ αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών.

Πρόσφατα τέσσερις μεγάλες αραβικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος διέκοψαν επίσημες σχέσεις με το Κατάρ, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και συνεργάζεται κρυφά με το Ιράν.

Το Κατάρ φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση της Μέσης Ανατολής με 11.000 στρατιώτες και πάνω από 100 πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ.

Μετά την απόφαση των τεσσάρων χωρών, το Πεντάγωνο επιδοκίμασε το Κατάρ για την φιλοξενία που παρέχει στην αμερικανική βάση και για την «σταθερή δέσμευσή του στην ασφάλεια της περιοχής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τοποθέτηση ωστόσο του Πενταγώνου διέφερε από την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πήρε έμμεση πλην σαφή θέση κατά του Κατάρ και υπέρ των μέτρων αποκλεισμού του μέσω Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.