ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Φιλιππίνες: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν από ισλαμιστές μαχητές

Φιλιππίνες: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν από ισλαμιστές μαχητές

Ο στρατός των Φιλιππίνων γνωστοποίησε ότι οι ισλαμιστές μαχητές αποχώρησαν από δημοτικό σχολείο που είχαν καταλάβει στο νότιο τμήμα της χώρας, αφήνοντας πίσω τους 31 ομήρους που κρατούσαν, μεταξύ αυτών 12 παιδιά, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν, έπειτα από σφοδρές ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στο περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Πιγκαουαγιάν, που βρίσκεται σε απόσταση 190 χιλιομέτρων νότια της πόλης Μαράουι, όπου μαίνονται, για πέμπτη εβδομάδα, οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των μαχητών που υποστηρίζουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Ο εχθρός υποχώρησε ατάκτως, αφήνοντας πίσω του 31 ομήρους, μεταξύ αυτών 12 παιδιά» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίγια.
Ο αξιωματικός επισήμανε ότι 20 άμαχοι που είχαν παγιδευτεί μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών επίσης διασώθηκαν.
Περίπου 20 κάτοικοι των γύρω σπιτιών κρατήθηκαν όμηροι, πάντως κανένας δεν ήταν μαθητής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντόνιο Μαγκάντο, εκπρόσωπος τύπου της περιφέρειας για θέματα εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Αρχικά, περίπου 100 ένοπλοι άνδρες της οργάνωσης Ισλαμιστές Μαχητές της Ελευθερίας Μπανγκσαμόρο (BIFF) επιτέθηκαν την αυγή σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο. Λίγο μετά οι περισσότεροι εξ αυτών αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση. Ωστόσο 30 εξ αυτών εισέβαλαν και πήραν τον έλεγχο του σχολείου, χρησιμοποιώντας πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, ανακοίνωσε ο στρατός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.