ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επεισόδια από μετανάστες στη Μόρια- Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί τραυματίες (φωτό,βίντεο)

Επεισόδια από μετανάστες στη Μόρια- Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί τραυματίες (φωτό,βίντεο)

Το κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους μετανάστες να εξεγείρονται και να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις…

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά από τα κοντέινερ της Υπηρεσίας Ασύλου όταν οι μετανάστες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη παραμονή τους στο νησί της Λέσβου καθώς κάποιοι από αυτούς βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου του 2016, δηλαδή περισσότερο από έναν χρόνο. Ταυτόχρονα διαμαρτύρονταν και για τις απελάσεις στην Τουρκία, αλλά και για το γεγονός ότι δεν προχωρά η εξέταση αιτημάτων ασύλου. Η ένταση στο hotspot κλιμακώθηκε γρήγορα με τους υπαλλήλους της δομής να αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν καθώς οι εξεγερμένοι μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες προς τα κοντέινερ.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους Αφρικανούς να προχωρούν σε καταστροφές και να ανάβουν φωτιές γεγονός που οδήγησε τις οικογένειες να εγκαταλείψουν την δομή.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, σε αντιπερισπασμό από Αφρικανούς που βρισκόταν έξω από το κέντρο μπήκαν φωτιές σε ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού. Το έργο των Πυροσβεστών παρά τη βοήθεια που δέχθηκαν από ομάδες προσφύγων ήταν δύσκολο αφού πολλοί Αφρικανοί μετανάστες δεν τους επέτρεπαν να επιχειρήσουν. Τελικά αυτές οι φωτιές έσβησαν με ρίψεις νερού από αέρος από πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL.

Στη συνέχεια με την κάλυψη των ανδρών των ΜΑΤ οι πυροσβέστες εισήλθαν και στη δομή και έσβησαν και σε αυτή τις φωτιές.

Τα επεισόδια έληξαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κέντρο και να απωθήσουν τους ταραξίες. Παράλληλα, προχώρησαν σε 38 προσαγωγές από τις οποίες οι 31 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην πλειοψηφία τους οι συλληφθέντες είναι Αφρικανοί και ανάλογα τι ισχύει για την περίπτωσή τους θα ακολουθήσουν διοικητικές απελάσεις.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί από τους οποίους ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε αυτοκίνητα που ανήκαν σε αστυνομικούς και εργαζόμενους. Από τις φωτιές κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων. Τέλος, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους λόγω δύσπνοιας που προκλήθηκε από τα χημικά και ένας μετανάστης, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά δύο διμοιριών των ΜΑΤ από την Αθήνα που θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παρόμοια επεισόδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.