Ράκκα: Υποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους – Αφόρητη πίεση στους τρομοκράτες (φωτό)

Ράκκα: Υποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους – Αφόρητη πίεση στους τρομοκράτες (φωτό)

Έχουν χάσει πολύ έδαφος οι τζιχαντιστές καθώς οι διεθνείς δυνάμεις και οι Κούρδοι πιέζουν σε αφόρητο βαθμό.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη για την απελευθέρωση και ανάκτηση της πόλης Ράκκα από τις διεθνείς δυνάμεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τα επιτελεία, οι τζιχαντιστές υποχωρούν στα μισά της πόλης, η οποία λογίζεται ως η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι διεθνείς δυνάμεις, υπό τη σκέπη της αμερικανικής διοίκησης, σε συνεργασία με τους Κούρδους μαχητές, με τους οποίους έχουν συνάψει στρατιωτική συνθήκη, έχουν καταφέρει τεράστιο πλήγμα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, καθώς έχουν χάσει όλα τα μεγάλα προπύργιά τους σε Συρία και Ιράκ.

Την ίδια στιγμή, αγνοείται η τύχη του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με τους Ρώσους να υποστηρίζουν ότι τον έχουν εξολοθρεύσει και να επιβεβαιώνονται από το συριακό παρατηρητήριο και τη συριακή κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.