ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κούρδος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων: «Οι επεμβάσεις του Ιράν στην Συρία είναι χειρότερες από τον ISIS»

Κούρδος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων: «Οι επεμβάσεις του Ιράν στην Συρία είναι χειρότερες από τον ISIS»

Ο Ciwan Ibrahim, διοικητής του Asayish (δυνάμεις ασφαλείας που χρησιμοποίησε το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα για να κρατήσει τον έλεγχο των περιοχών στη βόρεια Συρία) δήλωσε σε συνέντευξη με τη σαουδαραβική εφημερίδα Okaz ότι «Το έργο του Ιράν είναι πιο επικίνδυνο από το έργο του ISIS στη Συρία και σε γενικές γραμμές Ο Ciwan περιέγραψε τον Ιρανό στρατηγό Qassem Soleimani ως «επικίνδυνο για την περιοχή».

«Το πρόβλημα με αυτό το έργο είναι ότι έχει περιφερειακή και διεθνή διάσταση και είναι ένα προσεκτικά σχεδιαζόμενο σχέδιο που αποσκοπεί στον έλεγχο της περιοχής», δήλωσε ο Ciwan.
Ο Ciwan ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Αλαουιτών και των Ιρανών στη Συρία.

«Ο κίνδυνος του ιρανικού έργου έγκειται στο γεγονός ότι εξαλείφει τη συριακή ταυτότητα. Σύμφωνα με τις «δικές μας εκθέσεις», υπάρχει έντονη διαφωνία μεταξύ των Ιρανών και των Συριανών Αλαουιτών στην εξουσία και είμαι βέβαιος ότι αν η κατάσταση στη Συρία ηρεμήσει, θα υπάρξουν διαφορές μεταξύ των Αλαουιτών και των Ιρανών ».

Ο Ciwan ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές μεταξύ του Ιράν και των Αλαουιτών στη Συρία είναι στο υψηλότερο επίπεδο και ότι υπάρχουν και διαφορές με τη Ρωσία.

«Οι διαφορές στο επίπεδο των κορυφαίων θρησκευτικών ηγεσιών και υπάρχουν διαβεβαιώσεις από ιδιωτικές πηγές ότι η διαμάχη υπάρχει αλλά οι περιστάσεις δεν την επιτρέπουν να έρθει στην επιφάνεια τώρα και υπάρχουν Αλαουίτες αξιωματικοί στο καθεστώς που θεωρούν Ανυπόφορο τον ιρανικό ρόλο, το Ιράν είναι σε αντίθεση ακόμη και με τη Ρωσία στη Συρία », δήλωσε.

Ο Ciwan πρόσθεσε στους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε μια ιρανο-ρωσική διαμάχη κατά τη διάρκεια της μάχης του Χαλεπίου.

«Αυτό που συνέβη στο Χαλέπι στα τέλη του περασμένου έτους, είναι ότι ξέσπασαν διαφορές Ρωσίας-Ιράν μετά από έλεγχο της πόλης και ακόμη και οι αξιωματικοί ασφαλείας μέσα στο καθεστώς χωρίστηκαν μεταξύ υποστήριξης του Ιράν και της Ρωσίας. Οι διαφορές αυτές συνεχίζονται μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

«Υπήρξαν συγκρούσεις με τα στρατεύματα του Συριακού καθεστώτος και το Ιράν ήταν μια πλευρά σε αυτές τις συγκρούσεις. Το Ιράν είναι πάντα ο «εγκέφαλος» όλων των συγκρούσεων με το καθεστώς και οποίο συχνά σχεδιάζει, διαχειρίζεται και οδηγεί αυτές τις συγκρούσεις σε αποτυχία. Όλες οι συγκρούσεις με το Το καθεστώς είναι εμφανές, ενώ η πραγματική σύγκρουση είναι με το Ιράν.»

«Η πραγματική μάχη είναι στο Deir Ezzor, ο τομέας αυτός είναι πλούσιος σε πετρέλαιο και φυσικούς πόρους και είναι η πύλη της Συρίας στο Ιράκ και ο σύνδεσμος μεταξύ των Αράβων και των Κούρδων στην περιοχή του Συριακού Al-Jazeera. Είναι επίσης η πύλη των σουνιτών μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς τώρα, και αυτό κατανοούν και ενεργούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φιλοκυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν επίσης όλα όσα ισχυρίστηκε ο Ciwan για τη θέση των Αλαουιτών, προσθέτοντας ότι ο Ciwan δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τους ισχυρισμούς του και ότι δεν υπήρχε σχέση μεταξύ των Αλαουιτών και του SDF στη Συρία. Οι Αλαουίτες δεν ζουν σε περιοχές που κρατούνται από την SDF και δεν υπάρχουν Αλαουίτες μαχητές στις τάξεις του SDF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.