ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στην Β. Κορέα μετά την εκτόξευση του ICBM

Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στην Β. Κορέα μετά την εκτόξευση του ICBM

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξάγει ψηφοφορία σήμερα επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που έχουν καταρτίσει οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων, ακόμη πιο αυστηρών κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με στόχο να μειωθούν τα έσοδα της ασιατικής χώρας από εξαγωγές κατά το εν τρίτον, σε αντίποινα για τις δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδας και εκφράζεται η “μεγάλη βεβαιότητα” ότι η Κίνα και η Ρωσία, σύμμαχοι της Βόρειας Κορέας, θα στηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος.

Η επιβολή των κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ στοχεύει να μειώσει τα έσοδα του απομονωμένου αυτού κράτους σε τομείς εξαγωγών, όπως κάρβουνου, σιδήρου και μόλυβδου.

Επίσης, με βάση το σχέδιο ψηφίσματος, θα επιβληθεί απαγόρευση σε κάθε χώρα να αυξήσει τον υπάρχοντα αριθμό εργατών από την Βόρεια Κορέα που φιλοξενεί, απαγόρευση ίδρυσης νέων κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ξένων και βορειοκορεατικών επιχειρήσεων και παύση οποιασδήποτε επιπλέον επένδυσης σε όσες υφίστανται ήδη.

Το σύνολο των κυρώσεων στοχεύει να στερήσει από την Πιονγκγιάνγκ έσοδα “ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων” από τις εξαγωγές, ανέφεραν οι πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.