ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ταλ Αφάρ: Νεαρός μαχητής του ISIS σκότωσε τον οπλαρχηγό του- Τον έπιασε στο κρεβάτι με τη… μητέρα του

Ταλ Αφάρ: Νεαρός μαχητής του ISIS σκότωσε τον οπλαρχηγό του- Τον έπιασε στο κρεβάτι με τη… μητέρα του

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), όταν ένας νεαρός, στρατολογημένος ως «γενίτσαρος», σκότωσε έναν οπλαρχηγό της ίδιας οργάνωσης, ενώ τραυμάτισε τη μητέρα του. Ο αφηνιασμένος νεαρός έπιασε τους δύο να ερωτοτροπούν στο κρεβάτι του σπιτιού του.

Το περιστατικό, σύμφωνα με ιρακινά μέσα, συνέβη την Κυριακή στην πόλη Ταλ Αφάρ, τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σύμφωνα με τοπική πηγή, ο νεαρός μπήκε στο σπίτι του και βρήκε τον οπλαρχηγό υπεύθυνο για τα «κουτάβια του χαλιφάτου», όπως ονομάζονται τα παιδιά-στρατιώτες (γενίτσαροι) της οργάνωσης, μαζί με τη μητέρα του.

Δίχως δεύτερη σκέψη σήκωσε το όπλο και έριξε πάνω τους. Ο οπλαρχηγός σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε στο στήθος και στο πόδι.

«Ο νεαρός αρνήθηκε να παραδοθεί στους ισλαμιστές και ξέσπασε “πιστολίδι” πριν πέσει νεκρός με τη σειρά του», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η πόλη Ταλ Αφάρ είναι περικυκλωμένη ολόγυρα από ιρακινά και κουρδικά στρατεύματα και οι αποκομμένοι σε αυτήν ισλαμιστές περιμένουν πότε θα τους επιτεθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Τα «κουτάβια του χαλιφάτου» ξεκίνησαν ως «νεολαία» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύντομα όμως μετατράπηκαν σε σώματα γενιτσάρων.

Χιλιάδες παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ, από ηλικίες 9 ετών και επάνω, απήχθησαν ενώ πήγαιναν στο σχολείο ή αφού έμειναν ορφανά εξαιτίας του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισλαμιστές συγκέντρωσαν τα παιδιά σε ειδικά στρατόπεδα όπου τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και στρατιωτική εκπαίδευση. Πολλά ανήλικα «κουτάβια» έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.