ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ιράκ: Χάνει σημαντικά εδάφη το ISIS – Απελευθερώθηκε το προπύργιο Ταλ Αφάρ (βίντεο)

Ιράκ: Χάνει σημαντικά εδάφη το ISIS – Απελευθερώθηκε το προπύργιο Ταλ Αφάρ (βίντεο)

Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων έπεσε η Ταλ Αφάρ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την Ταλ Αφάρ, ολοκληρώνοντας έτσι την ανακατάληψη του συνόλου της βόρειας επαρχίας Νινευή.

«Η νίκη ήρθε και η επαρχία της Νινευή βρίσκεται πλέον πλήρως στα χέρια των δυνάμεών μας», υπογραμμίζει ο Αμπάντι σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόμενος σε αυτή την περιφέρεια του βόρειου Ιράκ τη μεγαλύτερη πόλη της οποίας, τη Μοσούλη, είχαν ήδη ανακαταλάβει στις αρχές Ιουλίου οι δυνάμεις που πολεμούν εναντίον του ISIS.

Οι κυβερνητικές και οι παραστρατιωτικές ιρακινές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει στις 20 Αυγούστου την επίθεση στην Ταλ Αφάρ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων δυτικά της Μοσούλης, όπως αναφέρει το Reuters.

Μετά την ανακατάληψη της Ταλ Αφάρ, η οποία αριθμούσε 200.000 κατοίκους πριν την καταλάβουν οι ισλαμιστές, το ISIS δεν κατέχει πλέον παρά δύο ζώνες: την Χαουίγια, σχεδόν 300 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, και τρεις πόλεις στη δυτική έρημο στα σύνορα με τη Συρία, τις αλ-Κάιμ, Ράουα και Άνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.