ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δολοφόνησαν τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (φωτό, βίντεο)

Δολοφόνησαν τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (φωτό, βίντεο)

Δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ανεξάρτητος δεξιός στις εκλογές του 2011, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πέθανε το 2006.

Ακόμα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν αδερφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Οι δράστες μετά την εκτέλεση τράπηκαν σε φυγή με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.

Προς το παρόν τα στοιχεία του άτυχου άνδρα δεν έχουν γίνει γνωστά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι δικηγόρος.

δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, άρα πρόκειται για αλλοδαπούς εκτελεστές. Την πόρτα, όπως όλα δείχνουν, τους άνοιξε ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (AΠΕ-ΜΠΕ), επικαλούμενο έγκυρες πηγές της Ασφάλειας Αττικής, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου δήλωσε στις αρχές ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες.

Ο δικηγόρος και ο συνεργάτης του οδήγησαν τους δύο δράστες στην αίθουσα συσκέψεων, όπου κάθισαν για να συζητήσουν κάποια υπόθεση.

Στη συνέχεια, όμως, ένας από τους δράστες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους για λίγη ώρα, και έτσι ο άντρας πήγε στο διπλανό γραφείο.

Μερικά λεπτά αργότερα, άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί.

Βρήκε τον δικηγόρο νεκρό στο τραπέζι των συσκέψεων -με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στην κοιλιά- και στη συνέχεια, σοκαρισμένος, κάλεσε την αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό, μαρτυρίες- και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή. Στο γραφείο του δικηγόρου έφτασε και ιατροδικαστής, που θα πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή.

Το γεγονός ότι οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού με τον δικηγόρο αναμένεται να στρέψει την έρευνα στην ατζέντα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στη συμβολή με την Λ. Αλεξάνδρας ενώ σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Λίγο μετά το φονικό, οι πρώτες πληροφορίες για το θύμα ξεκίνησαν να έρχονται στην επιφάνεια. Κι ανέφεραν πως πρόκειται για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι πληροφορίες τελικά επιβεβαιώθηκαν, με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό!

Γεννημένος το 1965 και παντρεμένος με δυο παιδιά ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καπποδιαστριακό ΠΑνεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό-, μαρτυρίες και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.