Ολοκληρώθηκε η έρευνα και καταλογίσθηκαν οι ευθύνες στο ερωτικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο υποβρύχιο HMS Vigilant το 2017, αναφέρουν πηγές του βρετανικού Ναυτικού.

Το υποβρύχιο κόντεψε να «εκραγεί» εν καταδύσει στον Βόρειο Ατλαντικό, όταν «έσκασαν» οι… νάρκες περί σεξουαλικών σχέσεων δύο αξιωματικών με δύο γυναίκες, κάτι που είναι απαγορευμένο για μέλη του πληρώματος του ίδιου πλοίου.

Μία από αυτές τις γυναίκες πιστεύεται ότι είναι η ανθυποπλοίαρχος Ρεμπέκα Έντουαρντς, ενώ συνάδελφοί της αξιωματικοί απείλησαν με παραιτήσεις λόγω του σκανδάλου.

Ειδικότερα, πέντε αξιωματικοί του υποβρυχίου απείλησαν να παραιτηθούν εν μέσω αναφορών ότι ο κυβερνήτης του υποβρυχίου είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλη αξιωματικό.

Οι κατηγορίες προκάλεσαν την οργή των μελών του πληρώματος και όπως ανέφερε πηγή στους ταν δύο αξιωματούχοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με δύο γυναίκες, κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο για το προσωπικό του ίδιου υποβρυχίου.

Η μία από τις δύο γυναίκες πιστεύεται ότι ήταν η Ρεμπέκα Έντουαρντς, ενώ κάποιοι από τους συναδέλφους της απείλησαν να παραιτηθούν μετά την αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου.

«Μια ομάδα αξιωματούχων απείλησαν να παραιτηθούν όταν το υποβρύχιο θα φτάσει στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα που δημιουργείται με κάτι τέτοιο είναι ότι μπορεί να καταστραφεί η συντροφικότητα που συνοδεύει το σώμα των αξιωματικών» ανέφερε μία άλλη πηγή.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου Στιούαρτ Άρμστρονγκ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μετά την παραδοχή πως «η σχέση του με μια κατώτερη στην ιεραρχία ήταν πιο κοντινή από ό,τι θα έπρεπε να είναι».

Την ίδια πορεία ακολούθησε και ο ύπαρχός του Μάικλ Σιλ εν μέσω ισχυρισμών για επίσης «ανάρμοστη σχέση», με διαφορετική υφιστάμενη.

Πηγές του βρετανικού ναυτικού ανέφεραν πως η απομάκρυνση των δύο κορυφαίων αξιωματικών από ένα σκάφος είναι «εξαιρετικά ασυνήθιστη».

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού διευκρίνισε ότι το περιστατικό δεν έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις του υποβρυχίου. «Επιβεβαιώνουμε ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια σε αυτή τη φάση», σημείωσε

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα έξι χρόνια αφού η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε σε γυναίκες να υπηρετούν σε υποβρύχια.

Η Ρεμπέκα Έντουαρντς:

Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου Στιούαρτ Άρμστρονγκ:

Το HMS Vigilant:

Η ζωή στο HMS Vigilant:

Εκτόξευση Trident II SLBM:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!