Μετά από 16 χρόνια επιστρέψαμε ως οικονομία στο 2009! Hopeless country...

Jerusalem Post: «Αναπόφευκτος ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν»

Jerusalem Post: «Αναπόφευκτος ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν»

Ένα άρθρο-φωτιά δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα The Jerusalem Post στην ηλεκτρονική της μορφή. Ο τίτλος του άρθρου είναι από μόνος του αρκετός να προκαλέσει ανησυχία:

«Ο πόλεμος του Ισραήλ με το Ιράν είναι αναπόφευκτος» αναφέρει ο γνωστός αναλυτής και πολιτικός επιστήμονας Efraim Inbar.

Το άρθρο ξεκινάει με μια ανάλυση για το Ιράν, το οποίο είναι μια σημαντική περιφερειακή δύναμη με μεγάλο ενεργειακό πλούτο και γνωστό για την αντι-ισραηλινή του ιδεολογία.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Inbar:

«Καθώς το Ιράν προκαλεί την αλλαγή του status quo στη Μέση Ανατολή, μια σύγκρουση μεταξύ Τεχεράνης και Ιερουσαλήμ είναι αναπόφευκτη. Η διεθνής ιστορία μας διδάσκει ότι όταν μια ανερχόμενη δύναμη αμφισβήτησε την ισορροπία των δυνάμεων, στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόλεμος ακολούθησε.

Η Σπάρτη αμφισβήτησε ένα ελληνικό αστικό σύστημα υπό την ηγεσία των Αθηναίων, που τελειώνει με τους Πελοποννησιακούς πολέμους.

Η αναζήτηση της Πρωσίας για την ενοποίηση των γερμανικών κυριαρχιών υπό την ηγεσία της κατέληξε σε πολλούς Ευρωπαίους πολέμους. Ομοίως, το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχθεί μια Μέση Ανατολή που κυριαρχείται από το Ιράν και τη ριζοσπαστική του ιδεολογία».

Το άρθρο καταλήγει ότι η έλλειψη σαφούς αμερικανικής ή τουρκικής αποφασιστικότητας να αντιμετωπίσουν την άνοδο Ιράν, μόνο το Ισραήλ έχει την «εξουσία» να τη σταματήσει. Ως εκ τούτου, για τον Inbar, το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διεξάγει πόλεμο κατά της ιρανικής κατοχής στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.