ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Φονική ενέδρα σε Χριστιανούς στην Αίγυπτο – «Γάζωσαν» το λεωφορείο τους – 10 νεκροί (upd)

Φονική ενέδρα σε Χριστιανούς στην Αίγυπτο – «Γάζωσαν» το λεωφορείο τους – 10 νεκροί (upd)

(Ανανέωση 18.10) Τουλάχιστον 10 είναι νεκροί της ένοπλης επίθεσης εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς προσκυνητές, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United επικαλούμενη εκπροσώπους της εκκλησίας. Επίσημα στοιχεία εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχουν δοθεί.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια. Έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών έπειτα από μια ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς Κόπτες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

———————————————

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς στην αιγυπτιακή επαρχία Ελ Μίνια , μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia επικαλούμενο πηγές στις αρχές ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Russia Today από την επίθεση στο λεωφορείο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον εφτά άτομα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τουλάχιστον 14 τραυματίες.

Στο λεωφορείο επέβαιναν Κόπτες Χριστιανοί, οι οποίοι πήγαιναν να επισκεφθούν κοπτικό χριστιανικό μοναστήρι στην επαρχία Ελ Μίνια στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε αρχιεπίσκοπος της Ελ Μίνια στο πρακτορείο Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.