ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στη δημοσιότητα πλάνα: Ανακατάληψη πλατφόρμας πετρελαίου & απόβαση στο Μάλεμε – Καρέ καρέ η «Μέδουσα»

Στη δημοσιότητα πλάνα: Ανακατάληψη πλατφόρμας πετρελαίου & απόβαση στο Μάλεμε – Καρέ καρέ η «Μέδουσα»

Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ αποδέσμευσαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τα “απόρρητα” πλάνα από την μεγάλη αεροναυτική άσκηση “Μέδουσα 7”.

Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο, υπήρξε σενάριο συντριπτικού πλήγματος κατά εχθρού που προχώρησε σε προβοκάτσια η δολιοφθορά κατά Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

Ακολούθησε επιχείρηση ανακατάληψης πλατφόρμας πετρελαίου όπως μετέδωσαν τα αιγυπτιακά ΜΜΕ.

Ελληνες και Αιγύπτιοι εκτέλεσαν “χειρουργικές κινήσεις” για την υπεράσπιση πλωτής εξέδρας η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη ενεργειακών αποθεμάτων.

Οι Αξιωματικοί και το τμήμα του 575 Τάγματος Πεζοναυτών που βρέθηκε στο ελικοπτεροφόρο του Αιγυπτιακού Στόλου «ANWAR EL SADAT» συντόνισαν την μεγαλη επιχείρηση ενώ μετέδωσαν στις αιγυπτιακές δυνάμεις την τεχνογνωσία στον τομέα των αποβάσεων με λέμβους τύπου Zodiac.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούν φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Manpads Igla-S για την προστασία των ελικοπτεροφόρων Mistral.

Στα πλάνα φαίνεται και απόβαση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας-Αιγύπτου στο… Μάλεμε! Στο βάθος το ελικοπτεροφόρο ENS Anwar El Sadat (1020) και η κορβέτα Gowind El Fateh (971) μαζί με δύο Ambasador Mk III (κλάσης Ezzat)

Στην Μέδουσα- ένα τμήμα της οποίας- εξελίχθηκε και στην Αλεξάνδρεια, είχαν μεταφερθεί λέμβοι από την Ελλάδα ώστε να υπάρξει η ανάλογη εκπαίδευση ανάμεσα στις αμφίβιες δυνάμεις των δυο χωρών, ενώ τα αποβατικά σκάφη του Αιγυπτιακού Στόλου είχαν γεμίσει εκτός από το προσωπικό των πεζοναυτών και με οχήματα τύπου Hummer και τεθωρακισμένα Μ-113 των Ελλήνων πεζοναυτών τα οποία επιχείρησαν απόβαση στην ακτή του Μάλεμε.

Κεντρικό ρόλο διαδραμάτισαν τα επιθετικά και μεταγωγικά ελληνικά ελικόπτερα παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι Ελληνικές ΕΔ θα συμμετείχαν με:

-3 Φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα.
-1 Υποβρύχιο.
-2 Πυραυλακάτους.
-1 Αρματαγωγό.
-8 Αεροσκάφη F-16
-1 Αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ
-1 Ελικόπτερο SUPER PUMA
-3 Ελικόπτερα CHINOOK
-4 Επιθετικά Ελικόπτερα AH-64
-2 Διμοιρίες Πεζοναυτών
-Προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων

Οι Κυπριακές ΕΔ συμμετείχαν με:

-1 Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης.
-Προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Οι Αιγυπτιακές ΕΔ συμμετείχαν με:

-1 Ελικοπτεροφόρο πλοίο (MISTRAL CLASS)
-1 Φρεγάτα
-1 Υποβρύχιο
-2 Πυραυλακάτους
-6 Αεροσκάφη F-16
-1 Αεροσκάφος Ε2-C
-Προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Δείτε εικόνες και βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KpmtV0uuR5g

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.