ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τραγωδία στο Τζιμπουτί: 38 νεκροί – Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι

Τραγωδία στο Τζιμπουτί: 38 νεκροί  – Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι

30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 100 ακόμη παραμένουν αγνοούμενοι μετά το χθεσινό ναυάγιο δύο πλοιαρίων στα ανοιχτά του Τζιμπουτί.

Περισσότεροι από 100 μετανάστες παραμένουν αγνοούμενοι ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 38 ανθρώπων μετά το ναυάγιο δύο πλοιαρίων στα ανοιχτά του Τζιμπουτί, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Τα υπερφορτωμένα πλοιάρια είχαν αποπλεύσει ενώ επικρατούσε θαλασσοταραχή στην περιοχή και ανατράπηκαν σε μικρή απόσταση από τα παράλια, σύμφωνα με τη Λαλίνι Βερασάμι, την επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στο Τζιμπουτί.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν Αιθίοπες.

Η ακτοφυλακή του Τζιμπουτί συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, είπε η Βερασαμί. Πέραν της εκτίμησης του ΔΟΜ, δεν είναι σαφές ποιος είναι ακριβώς ο αριθμός των αγνοουμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλές χιλιάδες μετανάστες από το Κέρας της Αφρικής προσπαθούν κάθε χρόνο να φτάσουν από το Τζιμπουτί στην Αραβική Χερσόνησο, αναζητώντας δουλειά και καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.