ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν υπάλληλοι βρεφικού σταθμού για προσθήκη μελατονίνης στο φαγητό των παιδιών

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν το συμπλήρωμα ύπνου ούτε το διάστημα που το χρησιμοποίησαν

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν υπάλληλοι βρεφικού σταθμού για προσθήκη μελατονίνης στο φαγητό των παιδιών

Στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, τέσσερις υπάλληλοι βρεφικών σταθμών συνελήφθησαν καθώς φέρονται να προσέθεταν μελατονίνη στο φαγητό των παιδιών.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν μια έρευνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 σε έναν παιδικό σταθμό στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ.

Αφού ειδοποιήθηκαν για «μη ασφαλείς πρακτικές», σύμφωνα με το ABC News, οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα διάρκειας έξι μηνών και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά λάμβαναν κρυφά μελατονίνη χωρίς τη γνώση ή την έγκριση των γονέων.

Η ιδιοκτήτρια του σταθμού και τρεις υπάλληλοι συνελήφθησαν, αντιμετωπίζοντας δέκα κατηγορίες για έκθεση των παιδιών σε κίνδυνο.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα παιδιά έλαβαν μελατονίνη ή για πόσο διάστημα.

Επιπλέον, η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια, παρόλο που στην πολιτεία επιτρέπεται η λειτουργία μη αδειοδοτημένων σταθμών εφόσον φιλοξενούνται λιγότερα από τρία παιδιά.

Η μελατονίνη διατίθεται χωρίς συνταγή, αλλά οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της στα παιδιά δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδόν το 7% των επισκέψεων σε τμήματα επειγόντων περιστατικών στις ΗΠΑ από το 2012 έως το 2021 αφορούσαν παιδιά που κατάπιαν κατά λάθος μελατονίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.