Τα αιγυπτιακά Rafale θα εξοπλιστούν με τον METEOR!

Τα αιγυπτιακά Rafale θα εξοπλιστούν με τον METEOR!

Η Γαλλία συνεχίζει την προσπάθεια πώλησης των επιπλέον 12 μαχητικών Rafale στην Αίγυπτο και για να το πετύχει «ρίχνει» στο παιχνίδι τον πύραυλο αέρος-αέρος METEOR!

Σύμφωνα με την «La Tribune», οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν την εξαγωγή μερών του όπλου που κατασκευάζονται στην επικράτειά τους, ώστε να γίνει η πώλησή του στην Αίγυπτο.

Κάτι που οι ίδιες δεν έχουν επιτρέψει για αντίστοιχα μέρη του όπλου μακρού πλήγματος SCALP, μπλοκάροντας την παραλαβή του από το Κάιρο.

Αν τελικά δεν σημειωθούν άλλα εμπόδια, η Αίγυπτος βρίσκεται αρκετά βήματα κοντύτερα στην απόκτηση ενός εκ των δύο κορυφαίων Δυτικών όπλων BVRAAM, ενώ φημολογείται η αποδέσμευση στο κοντινό μέλλον των αμερικανικών πυραύλων εναέριας μάχης AIM-9X και AIM-120.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε Rafale φέρει μέχρι τέσσερις METEOR και η ΝΕΖ του όπλου είναι πολύ μεγαλύτερη εκείνης του AIM-120.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.