Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ: «Η στρατιωτική δράση είναι πιθανή στη Βενεζουέλα» λέει τώρα ο Μ.Πομπέο

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ: «Η στρατιωτική δράση είναι πιθανή στη Βενεζουέλα» λέει τώρα ο Μ.Πομπέο

Απειλή στρατιωτικής εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα από τον Μάικ Πομπέο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ απειλούν με εισβολή στη Βενεζουέλα. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ που το υπονόησε ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που το είπε… ξεκάθαρα αλλά θέτοντας όρους τους οποίους όμως μόνο εκείνος ξέρει.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Fox, δήλωσε πως η στρατιωτική δράση στη Βενεζουέλα, δηλαδή η εισβολή στη χώρα, είναι πιθανή «αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

«Η στρατιωτική δράση είναι πιθανή. Αν αυτό είναι ό,τι χρειάζεται, αυτό θα κάνουν οι ΗΠΑ», τόνισε ο Πομπέο.

Το τι θα το… κρίνει ως απαραίτητο, δεν το διευκρίνισε. Ο Πομπέο υποστήριξε, πάντως, ότι θα προτιμούσε μια ειρηνική μετάβαση από τον Νικολάς Μαδούρο (τον οποίο οι ΗΠΑ πολύ θα ήθελαν να δουν να φεύγει από την εξουσία) στον Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο στήριξαν από την πρώτη στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος στη Βενεζουέλα.
Ο Πομπέο και ο Μαδούρο

Οι νέες δηλώσεις του Μάικ Πομπέο έρχονται λίγες ώρες μετά από τα όσα είπε στο CNN, πως δηλαδή ο Νικολάς Μαδούρο ήταν έτοιμος να το σκάσει από τη Βενεζουέλα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά τον… κράτησε στο Καράκας η Ρωσία.

Ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο τον ειρωνεύτηκε όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τα όσα έγιναν την Τρίτη, ενώ η Ρωσία στην πρώτη της αντίδραση ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε για… fake news!

Η Μόσχα κατηγόρησε τον Πομπέο ότι κάνει πόλεμο παραπληροφόρησης. Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πρόκειται για «πόλεμο παραπληροφόρησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να οργανώσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και να ρίξουν το ηθικό του στρατού διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.