
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση έδωσε σήμερα περιορισμένα στοιχεία για την χθεσινή κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα δύο νεαρών κρατουμένων, ενός 21χρόνου Σύριου και ενός 23χρόνου Αλβανού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τις αυτονόητες και τυπικές ενέργειες που γίνονται μετά από κάθε ανάλογο περιστατικό.
Ειδικότερα, ο Σύριος, που απέδρασε γεννήθηκε το 1998 (21 ετών), κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη.
Ο Αλβανός, που απέδρασε γεννήθηκε το 1996 (23 ετών), κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.
Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη χθεσινή απόδραση:
α) έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι και
β) έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.