ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μαχητικά F-35A της USAF μεταστάθμευσαν στο Aviano της Ιταλίας!

Μαχητικά F-35A της USAF μεταστάθμευσαν στο Aviano της Ιταλίας!

Mονάδα της 388ης Πτέρυγας, της πρώτης που κηρύχθηκε επιχειρησιακή στα F-35A, η 421η Μοίρα, μεταστάθμευσε στην αεροπορική βάση του Aviano.

Μαζί με αυτή στο Aviano μεταστάθμευσε και η 466η Μοίρα της 419ης Πτέρυγας της USAF. Και οι δύο Πτέρυγες θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιχειρούν από την αεροπορική βάση Hill της Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Utah.

Η μεταστάθμευση, που για το σύνολο του προσωπικού και των δύο μονάδων, ανεξαρτήτως ειδικότητας, θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με πρόγραμμα προσαρμογής στις διαδικασίες υποστήριξης, συντήρησης και επιχειρησιακής αξιοποίησης του νέου τύπου.

Η μεταστάθμευση των αμερικανικών F-35A στο Aviano θα αξιοποιηθεί κυρίως για την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων με άλλους τύπους μαχητικών προερχόμενους από μονάδες διαφορετικών αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Χρηματοδοτείται δε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Εuropean Deterrence Initiative, μέσω του προγράμματος Theater Security Package.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται τα F-35A της USAF που θα επιχειρούν το επόμενο χρονικό διάστημα από την αεροπορική βάση του Aviano, να συμμετάσχουν και σε σειρά εκπαιδευτικών σεναρίων του ευρωπαϊκού TLP, πιθανότατα πάνω από τη Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.