
Τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν και μία γυναίκα νοσηλεύεται τραυματισμένη αφού ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα σε πέντε διαφορετικές περιοχές στην πόλη Ντάργουιν της Αυστραλίας.
Ο 45χρονος ύποπτος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο υπό όρους, συνελήφθη μετά από καταδίωξη περίπου μιας ώρας. Είχαν προηγηθεί τουλάχιστον πέντε επιθέσεις με πυροβολισμούς μέσα και γύρω από το ξενοδοχείο Darwin CDB στο κέντρο της πόλης.
«Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι (η υπόθεση) σχετίζεται με τρομοκρατία. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που ενήργησε μεμονομώνα», είπε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Ρις Κέρσοου, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη.
Ο ένοπλος συνελήφθη στην πολυσύχναστη διασταύρωση Στιούαρτ Χάιγουεϊ και Μακμίν Στριτ. Σε βίντεο που προβλήθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια φαίνεται ξαπλωμένος στο έδαφος, να προσπαθεί να κλοτσήσει τους αστυνομικούς που τον τράβηξαν και τον έβγαλαν κάτω από το λευκό αυτοκίνητό του.
Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 17.50 (τοπική ώρα), όταν αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στη Φίνις Στριτ, ακριβώς έξω από το Darwin CBD. Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τους τέσσερις άνδρες σε τέσσερα διαφορετικά στημεία κοντά στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά προσπάθησε να μπει σε ένα αστυνομικό τμήμα, πιθανότατα για να παραδοθεί.
Ο ύποπτος είναι μέλος συμμορίας μοτοσικλετιστών, γνωστός στις αρχές, καθώς έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Είχε αποφυλακιστί τον Ιανουάριο, αφού εξέτισε ποινή περίπου ενός έτους και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
«Προσπαθούμε ακόμη να εξακριβώσουμε τον σκοπό και το κίνητρο όλου αυτού αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απόψε», πρόσθεσε ο Κέρσοου.
Η γυναίκα που τραυματίστηκε όταν την πυροβόλησε στο πόδι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίνεται σταθερή. Σύμφωνα με έναν κάτοικο της περιοχής που της έδωσε τις πρώτες βοήθειες, η γυναίκα αυτή του είπε ότι είδε τον δράστη να πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο ξενοδοχείο και τον άκουσε να φωνάζει το όνομα ενός άνδρα τον οποίο ήθελε να δει.
A gunman opens fire in Darwin, #Australia: at least 4 dead
Police said that the suspect has been taken into custody.
PM Morrison said the attack was not believed to be terror related.
📹The moment the suspect is arrested by police
https://t.co/IFDmmijC8v— EHA News (@eha_news) June 4, 2019
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.