ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

8 νέας γενιάς ελικόπτερα AW-149 προμηθευτήκαν τα Σκόπια

Τα 4 στην ένοπλη έκδοσή τους

8 νέας γενιάς ελικόπτερα AW-149 προμηθευτήκαν τα Σκόπια

Μέχρι το τέλος του 2028, οκτώ νέα ελικόπτερα της ιταλικής κατασκευάστριας εταιρείας «Leonardo Helicopters» θα πρέπει να ενταχθούν στην αεροπορική πτέρυγα του Στρατού των Σκοπίων, γράφουν σήμερα τα τοπικά media.

Το κόστος για αυτά τα σύγχρονα ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων το υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να πληρώσει περίπου 230 εκατ. ευρώ την επόμενη τετραετία.

Πρόκειται για τέσσερα ελικόπτερα τύπου AW149 και τέσσερα τύπου AW169M.

Όπως αναφέρει η συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του μήνα, τα Σκόπια θα πρέπει να καταβάλουν φέτος το 16% του ποσού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο από τα οκτώ ελικόπτερα αναμένεται να φτάσει στη χώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.