Αυτά είναι τα υπερσύγχρονα κράνη του Αμερικανικού στρατού (φωτό)

Αυτά είναι τα υπερσύγχρονα κράνη του Αμερικανικού στρατού (φωτό)

Οι Αμερικανοί Στρατιώτες έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν την επόμενη γενιά από πολεμικά κράνη, τα IHPS, που βρίσκονται σε γραμμή παραγωγής εδώ και λίγο καιρό.

Το IHPS, το νέο ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας κεφαλής, αποτελεί μέρος ενός αναβαθμισμένου συστήματος «πανοπλίας» στρατιωτών, που ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός.

Όταν συναρμολογηθεί πλήρως, το κάλυμμα κεφαλής μοιάζει με ένα κράνος μοτοσικλέτας. Παρέχει μεγαλύτερη προστασία για το κεφάλι και το πρόσωπο ενώ ζυγίζει λιγότερο από το σημερινό στρατιωτικό κράνος Combat.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, είναι το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος, ειδικά στα πλευρά, ώστε να διευκολύνει τη χρήση ακουστικών ασυρμάτων, η χρήση ιμάντων ανάρτησης που δεν χρησιμοποιούν οπές και βίδες στο κέλυφος (τα σημεία στήριξης είναι ενσωματωμένα σε αυτό) και οι προσθαφαιρούμενες ράγες για την τοποθέτηση φανών, συσκευών κατάδειξης θέσεως και ένα προαιρετικό σύνολο αντιβαλιστικής μάσκας (visor) και προστατευτικού γνάθου (mandible).

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή (Ceradyne, θυγατρική της εταιρίας 3Μ), το βάρος του κράνους θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα απο του προκατόχου του.

Το νέο Σύστημα Προστασίας Στρατιωτών, είναι «μια ολοκληρωμένη σουίτα εξοπλισμού», αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος. Η στολή περιλαμβάνει αλεξίσφαιρες πλάκες κορμού διαφορετικού μεγέθους για ένα σπειροειδές κλιμακωτό γιλέκο που έρχεται σε οκτώ μεγέθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ιδέα είναι ο εξοπλισμός να ταιριάζει καλύτερα σε όλα τα μεγέθη των στρατιωτών», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.