
Σοκ προκάλεσε σε δικαστήριο της Βρετανίας το βίντεο από την επίθεση που δέχθηκαν δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες από ομάδα νεαρών σε λεωφορείο στο Λονδίνο επειδή αρνήθηκαν να φιλήσουν η μια την άλλη.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 30 Μαΐου σε νυχτερινό δρομολόγιο λεωφορείου στο Κάμντεν.
Η 28χρονη Μελάνια Γκέιμονατ και η φίλη της Κριστίν Χάνιγκαν ήταν στο πάνω όροφο του διώροφου λεωφορείου.
Στο βίντεο φαίνονται οι νεαροί δράστες να ζητούν από τις δύο γυναίκες να προχωρήσουν σε σeξουαλικές πράξεις με αυτές να αρνούνται.
Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται η Χάνιγκαν να κατευθύνεται προς έναν από τους νεαρούς ο οποίος της έχει πάρει την τσάντα.
Τότε ο νεαρός αρχίζει να γρονθοκοπεί και την Χάνιγκαν αλλά και την Γκέιμονατ που έσπευσε προς βοήθειά της.
«Δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω για επίθεση μίσους αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι νεαροί έβαλαν στόχο το ζευγάρι και συμπεριφέρθηκαν απρεπώς» είπε η δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση.
Οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών παραδέχθηκαν ότι απείλησαν τις δύο γυναίκες και ότι, μεταξύ άλλων, τους πέταξαν και λεφτά αν και οι δύο εξ αυτών γελούσαν στη θέα του βίντεο.
Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.